Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
KGFB

Nincsen KGFB-je? Akkor ezekkel a fedezetlenségi díjakkal kalkulálhat 2021-ben!

2021. 03. 01.

A kötelezĹ‘ gépjármű felelĹ‘sségbiztosítás alól elviekben egyetlen járműtulajdonos sem húzhatná ki magát, azonban tudjuk jól, hogy vannak olyan esetek, amikor szünetel a díjfizetés vagy más okból nem térül a biztosítási összeg. Ennek azonban meglesz a böjtje, hiszen a fedezetlenségi díj miatt nem mentesülünk a kiesett idĹ‘szakra vonatkozó biztosítási összeg megfizetése alól. Hogy kinek milyen mértékben kell fizetnie, azt ebben a cikkben mutatjuk be.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás és adókedvezmény: egyre többen veszik igénybe ezt az öngondoskodási formát

2021. 02. 16.

Hosszú évek óta téma a közéletben, hogy vajon meddig bírja erĹ‘vel az állami nyugdíjrendszer és hogyan kerülhetjük el azt a szomorú tényt, hogy a felhĹ‘tlen nyugdíjas évek helyett munkával, kiszolgáltatottan teljenek el idĹ‘sebb napjaink. A kérdés egyre fiatalabb generációkat és egyre többeket foglalkoztat, ami látszik a statisztikákon is: 2019-es nyugdíjbiztosítási befizetéseik után 2020-ban mintegy 13 milliárd Ft feletti összeget igényeltek vissza adóvisszatérítésként. Hogy is van ez?

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Amit a kockázati életbiztosításokról tudni kell – befolyásolja-e például a COVID-19?

2021. 02. 09.

Bár a lakásbiztosításokhoz, valamint baleset- és egészségbiztosításokhoz képest a kockázati életbiztosítások kevésbé elterjedtek itthon, egyre többen jutnak arra a felelĹ‘s döntésre, hogy sajnálatos váratlan helyzetekre gondolva is gondoskodnak szeretteik anyagi biztonságáról. Ezt a felelĹ‘sségvállalást segítik a kockázati életbiztosítások, amiket ebben a cikkben mutatunk be kicsit részletesebben.

Elolvasom 
Utasbiztosítás

Utazás a koronavírus árnyékában – avagy hogyan alkalmazkodnak a helyzethez az utasbiztosítások?

2021. 02. 03.

A lassan már egy éve tomboló világjárvány megfékezése érdekében a külföldre utazás lehetĹ‘sége erĹ‘sen beszűkült. Jelenleg szigorú feltételekkel, kiszámíthatatlan légi és vasúti közlekedéssel a vírusveszéllyel szembenézve tudjuk elhagyni az országot – ha egyáltalán van ró módunk. Hogyan alakította át az utazási szokásainkat a COVID-19? Mit várhatunk, ha enyhülnek a korlátozások és újra szabadabban tudunk utazni? Illetve, milyen hatással van a koronavírus az utasbiztosításokra?

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

A vagyonbiztosítások egyik legnagyobb kockázata: az alulbiztosítottság

2021. 01. 29.

Szerencsére ma már egyre több lakástulajdonos, illetve vállalkozás gondolkodik elĹ‘re és biztosítja be ingatlanát, valamint ingóságait az elĹ‘re nem látható, váratlan helyzetekre is felkészülve. Azonban ezeknek a biztosítási szerzĹ‘déseknek még mindig jelentĹ‘s részében találhatjuk szembe magunkat az alulbiztosítottság fogalmával, ami káreseményt követĹ‘en jelentĹ‘s különbségeket eredményezhet a biztosító által fizetendĹ‘ összegben.

Elolvasom 
Egészségbiztosítás

Így előzd meg a klasszikus ünnepi baleseteket!

2020. 12. 29.

Az ünnepek mindig tartogatnak magukban szokatlan veszélyeket. Ugyan a ház kigyulladásának megelĹ‘zĹ‘sérĹ‘l már volt szó egy korábbi cikkünkben, a többi klasszikus ünnepi balesetrĹ‘l még nem beszéltünk. Így ma elhoztunk 5 olyan vészhelyzetet, amit pár preventív lépéssel ki tudunk védeni, hogy békésen tudjuk tölteni az ünnepeket!

 

Elolvasom 
Casco

Vagy vezetsz, vagy iszol

2020. 12. 23.

Normál hétköznapokon a fenti szabályt valahogy sokkal könnyebb betartani. Olyankor nincsenek kínálgatós barátok, és nem érezzük úgy, hogy kimaradunk valami visszahozhatatlanból, ha nem koccintunk velük. Munkából vagy az utána következĹ‘ vásárlásból hazavezetsz, utána nyugodtan megihatsz egy pohár sört vagy bort lazításként vagy a vacsora mellé, utána valószínűleg úgysem mész már sehova. 

Elolvasom 
KGFB

Téli felkészülés 101: így készüljünk fel a zord időjárásra!

2020. 12. 15.

Egyesek szerint a tél a legszebb idĹ‘szaka az évnek, míg mások alig várják a márciusi fellélegzést. Viszont abban mindannyian megállapodhatunk, hogy télen sokkal több baleset történik. 

Ez nemcsak az utakra igaz, hanem a házunkra és még az egészségünkre is. De nem kell megijedni: megfelelĹ‘ prevencióval valamennyi kár kiküszöbölhetĹ‘.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Így előzhetjük meg a leggyakoribb téli károkat az otthonunkban!

2020. 12. 08.

Ahogy az idĹ‘ hűvösebbre fordul, egyre több idĹ‘járási tényezĹ‘nek van kitéve otthonunk. De nem kell megijedni a zord klímától: a balesetek egy része megelĹ‘zéssel kivédhetĹ‘. Nézzük is, hogyan:

Elolvasom 
KGFB

Megéri villanyautót vásárolni? Mi a helyzet a biztosításával?

2020. 11. 30.

Az évrĹ‘l évre súlyosbodó globális felmelegedés miatt egyre többen veszik figyelembe autó vásárlásaiknál a környezetvédelmet. Emiatt nem meglepĹ‘, hogy a villanyautók nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint valaha. Ám tényleg jobbak lennének, mint a benzines gépjárművek? Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Elolvasom