Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

Hitelkiváltás, adósságrendezés – hogy ne jelentsen túl nagy terhet egy kölcsön

  • Túl sokat kell fizetni az évekkel ezelőtt felvett kölcsön miatt?
  • Kedvezőbb most a kamatkörnyezet, mint amikor a bankjával megkötötte a hitelszerződést?
  • Több hitel helyett inkább egyet fizetne az átláthatóság érdekében?
  • Ne fizessen ki vagyonokat, ha közben elérhető egy jobb lehetőség is a piacon!
  • Segítünk kiválasztani Önnek azt a hitelkiváltó kölcsönt, ami megoldja anyagi gondjait.

Mit jelent egészen pontosan a hitelkiváltás?

A név magáért beszél: azoknak jelent ez igen jó lehetőséget, akik meglévő hitelüket már csak nagyon nehezen tudják fizetni a magas kamatok miatt, vagy csak meg akarnak végre szabadulni ettől a tehertől.

Ebben az esetben nyújt segítséget az, ha egy másik pénzintézettől veszünk fel kölcsönt – jelentősen jobb feltételekkel. 

Ezt meg lehet tenni szabad felhasználású személyi kölcsönnel is, de vannak kifejezetten hitelkiváltásra kitalált termékek is a piacon, és értelemszerűen ezek határozottan jobb feltételeket biztosítanak nekünk.

Egyik hitelből a másikba ugrani? Ez nem egy „csöbörből vödörbe” szituáció?

Az adósságrendező hitelek akkor előnyösek, ha ki tudjuk velük használni a piac sajátosságait.

Az, aki 5-10 évvel ezelőtt vett fel hitelt, valószínűleg sokkal rosszabb feltételek mellett tette ezt, mint amik ma rendelkezésre állnak: a kamatkörnyezet folyamatosan változik, tehát ugyanazért a felvett összegért más törlesztőrészletet fizet az, aki évekkel ezelőtt írta alá a szerződését, mint az, aki tegnap.

A különbségek komoly tízezrek lehetnek havonta, tehát óriási tehertől szabadítja meg a családi kasszát az, aki „lecseréli” korábbi hitelét egy másikra.

Hogyan működik a hitelkiváltás egészen pontosan?

Hitelkiváltásra szánt kölcsönök esetén (miután a szükséges ügyintézés és a hitelbírálat lezárult) nekünk szinte semmi dolgunk nincs.

Az új bankunk kifizeti a hitelösszegből a végtörlesztést a régi bankunknak, az pedig ezzel megszünteti a szerződésünket – és nekünk már csak az alacsonyabb törlesztőrészleteket kell fizetni az új pénzintézetünknek.

Ha tehát akkora hitelt vett föl, amennyi még hátra volt a korábbi kölcsönéből, akkor a korábbi futamidő továbbra is marad, viszont sokkal kevesebbet kell fizetni havonta, mint azelőtt.

Viszont van lehetőség arra is, hogy nagyobb összeget vegyünk föl ennél: ebben az esetben a törlesztőrészleteink maradnak a régiek, viszont a végtörlesztésen túl még egy bizonyos pénzösszeghez is jutunk, amit szabadon felhasználhatunk.

Mindenkinél a saját aktuális helyzete határozza meg, melyik típus a megfelelőbb.

Hogyan érdemes hitelkiváltó kölcsönt választani?

A kulcsszó a THM – ez a teljes hiteldíj mutató, magyarul az, ami megmutatja, hogy mennyivel fizetünk vissza többet hosszú távon a banknak annál, mint amekkora összeget kaptunk tőle. 

Ebben benne vannak a kamatok, a kezelési költségek, és a különböző adminisztrációs díjak is, magyarul minden, ami miatt egy banknak „megéri” kölcsönt adnia – hiszen ez számára is üzlet.

A lényeg tehát az, hogy olyan hitelt vegyünk fel, aminek teljes hiteldíj mutatója alacsonyabb, mint a meglévőé – ennyire egyszerű.

Legalábbis elméletben… a gyakorlatban már más a helyzet.

Ezért érdemes szakértő segítségét kérni hitelkiváltáshoz

Nem csak az idő áll az ajánlatok közötti különbségek hátterében: maguk a bankok is eltérő feltételeket szabhatnak.

Éppen ezért előfordulhat, hogy bizonyos pénzintézetek még a kedvezőnél is kedvezőbb hiteleket tudnak biztosítani – Önnek pedig értelemszerűen ezekre az ajánlatokra érdemes lecsapnia.

De hogyan lehet a legkönnyebben rátalálni ezekre? 

Úgy, ha azokra bízza a keresést, akik a legjobbak a szakmában!

Gyorsan megtaláljuk Önnek a legjobb hitelkiváltási lehetőséget, amivel rövid és hosszú távon egyaránt jól fog járni!

Amire fontos figyelni: a lezárási díj

Nem szabad elfelejteni azt, hogy egy hitel törlesztéséhez nem csak a hátralévő összeget kell kifizetnünk, hanem sok esetben egy lezárási, végtörlesztési díjat is.

Ez annak egy bizonyos százalékában van kifejezve, amennyivel még tartozunk a banknak.
Értelemszerűen minél inkább a futamidő elején járunk, annál magasabb a lezárási díj is, emiatt pedig nem mindegy, hogy pontosan mikor akarjuk kiváltani a hitelünket.
 
Alapvetően elmondható, hogy ha már nem kell olyan sokáig fizetni a törlesztőrészleteket, akkor inkább érdemes kivárni – hitelkiváltásban akkor kell gondolkodni, amikor még nagyon hosszú, komoly törlesztéssel terhelt éveknek nézünk elébe.
 

Mi tehát a hitelkiváltás lényege?

Röviden összefoglalva: ez az a lehetőség, aminek segítségével leválthatjuk meglévő, kedvezőtlen hitelünket egy olyanra, aminek törlesztőrészletei már sokkal könnyebben vállalhatóak számunkra.

Emellett annak is komoly segítséget jelent, aki egyszerre több banki kölcsönnel néz szembe, és szeretné ezeket egyetlen, könnyen átlátható szerződésen keresztül törleszteni. 

A bankok ajánlatai folyamatosan változnak, köszönhetően a gazdaság változásának, és az egymással folyó folyamatos versenynek – ezt tudja kihasználni az, aki adósságrendező hitelt vesz föl.

Néhány évvel ezelőtt talán még jónak tűnt egy bizonyos hitel, ma viszont már lehet jobbat is találni a piacon, ami kevésbé terheli meg a pénztárcáját?

Használja ki a hitelkiváltás nyújtotta lehetőségeket Ön is!

Segítségre van szüksége? Használja kalkulátorunkat!

  • Szeretne biztosra menni, amikor kiválasztja új hitelét?
  • Mindenképp a legjobb ajánlatra akar rábólintani?
  • Nem szeretné, hogy néhány év múlva meg kelljen bánnia a döntését?
 
Tájékozódjon az Ön jelenlegi helyzetéhez leginkább alkalmazható megoldásokról, és kérje szakértők támogatását.
Kalkulátorunk használatával megteszi az első lépést afelé, hogy végre megszabadulhasson előnytelen hitelétől, és azt egy kedvezőbbre cserélhesse.

Bármilyen kérdése van, bátran keressen meg minket elérhetőségeink egyikén, ha pedig megvan az ajánlat, amelyik Önt meggyőzte, mi segítünk a teljes ügyintézés lebonyolításában.

 

ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt, gyors ügyintézés, nem ok nélkül évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi
Van gfb, casco és lakásbiztosításom is Önöknél.Az üzletkötő gyors, precíz, megbízható. Bízok benne, hogy sokáig tudunk még partnerek lenni.
József (Szeged)
 Az üzletkötő közvetlen, mindenben a segítségemre volt, teljes és pontos tájékoztatást kaptam a biztosításról, valamint minden biztosítási területen lévő meglévő, illetve új biztosításról folyamatos tájékoztatást kapok. Köszönöm a cég segítségét!
Ferenc (Pécs)
Többféle biztosításomat is kezelik. Segítőkészek, elérhetőek. Ajánlom az ismerőseimnek is.
Zita (Pécs)
Több gépjárműbiztosításom is van és volt is a cégnél, valamint lakásbiztosításom is! A közvetítőmet bármikor kereshetem és ő is keres, ha jobb ajánlata van számomra!
Balázs (Szekszárd)


Kötelező biztosítás

Több mint 108.000 db élő biztosítási szerződést kezelünk.

CASCO biztosítás

Több mint 7 milliárd Ft díjat fizetnek ügyfeleink a biztosítóknak évente.

Lakásbiztosítás

Több mint 40.000 db lakásbiztosítás tapasztalatával adunk tanácsot.

Nyugdíjbiztosítás

Több mint 70.000 elégedett ügyfél választott már minket.