Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

Lakáshitel – segítség, amivel beköltözhet álmai otthonába

 

Felépítené azt az otthont, amiben élete hátralévő részét szeretné tölteni?
Megvenné a tökéletes házat, amit már régen kinézett magának?
Bővítené meglévő ingatlanát, hogy jobban megfeleljen az igényeinek?
Felújítaná lakását, de ehhez anyagi segítségre van szüksége?
Létezik az a lakáshitel, ami kifejezetten az Ön igényei szerint lett megalkotva – mi pedig segítünk megtalálni!
Használja lakáshitel kalkulátorunkat, és mi megmutatjuk a legjobb ajánlatot Önnek!
Ha viszont a döntés előtt még szeretne kicsit többet megtudni erről a témáról, akkor olvasson tovább!

 

Mi az a lakáshitel?

Nem hinném, hogy erre a kérdésre nagyon hosszú választ kellene adni, hiszen szinte mindenki ismeri a lakáshitel fogalmát, vagy ha nem, akkor a neve amúgy is magáért beszél.
A lakáshitel a kötött felhasználású hitelek közé tartozik, tehát a személyi kölcsönnel szemben ezt egy bizonyos céllal vehetjük fel: lakáscélú kiadásaink fedezésére.
Nagyon kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy teljesen önerőből fizessék ki egy teljes ingatlan árát – nekik jelent óriási segítséget a lakáshitel.

Mik a lakáshitelek általános jellemzői?

  • Viszonylag alacsony kamattal elérhetőek, viszont ebből következően
  • hosszú távú elköteleződést jelentenek (évtizedekről is beszélhetünk),
  • a törlesztőrészleteiket havonta kell fizetni,
  • a rendszeres jövedelem mellett pedig
  • ingatlanfedezetre is szükség van a felvételükhöz.


 

Milyen kamatokra lehet számítani?

Ahogy minden hitel esetében, úgy itt is azzal lehet számolni, hogy a felvett hitel összegénél a kamatokkal együtt többet fogunk összesen visszafizetni a futamidő végére a banknak.

De mennyivel többet?

Ez értelemszerűen a banki ajánlatoktól függően eltérő, de alapvetően a jegybanki alapkamat mértékétől függ – ebből következően viszont a futamidő alatt változhatnak a kamatok is.

Emellett figyeljünk arra is a szerződés elolvasásakor, hogy egyes esetekben a bankok kedvezményei csak a futamidő egy bizonyos részében elérhetőek, majd egy idő után megszűnnek, tehát minden ajánlatot alaposan fontolóra kell venni.

Támogatott lakáshitel felvétele esetén viszont csak a kamatok egy részét kell fizetnünk, a maradékot pedig az állam veszi át helyettünk – persze egy ilyen támogatás elnyeréséhez több feltételnek is meg kell felelni.

 

Milyen fedezetre van szükség?

A bank célja az, hogy anyagilag semmiképp se jöjjön ki rosszul a hitelnyújtásból, még akkor sem, ha a hitelfelvevő nem tud már fizetni.

Éppen ezért fedezetet szokott elvárni a hitel mellé.

Alapvetően ingó, vagy ingatlan vagyontárgyról szoktak ennek kapcsán beszélni, de az esetek túlnyomó többségében ingatlanfedezetet kérnek a hitelezők – ez pedig legtöbbször épp az az ingatlan, aminek megvásárlására a hitel összegét költjük.

Az ingatlanfedezettel gyakorlatilag zálogjogot szerez a bank az érintett vagyontárgy felett, amit azonnal érvényesít is, amint nem tudjuk fizetni a hitelünket.

Lehet akár több ingatlant is felajánlani zálogként, aminek köszönhetően azt is elérhetjük, hogy önerő nélkül vásároljuk meg lakásunkat – persze ehhez egyéb szempontoknak is meg kell felelnünk. 

 

Beszéljünk pár szót a devizahitelekről!

A devizahitel szó hallatán annak is kicsit görcsbe rándulhat a gyomra, aki közvetlenül soha nem került kapcsolatba vele, hiszen az utóbbi években főleg csak negatív hírekben találkozhattunk ezzel.

Ahogy sok más kölcsön, úgy lakáshitel is vehető fel deviza alapon, úgyhogy fontosnak tartjuk, hogy erről is mindent megtudjon Ön az ajánlatok átnézése előtt. 

Röviden összefoglalva a devizahitel lényege az, hogy a részleteket ugyan mi forintban fizetjük, de nyilvántartva ez, és maga a kölcsönösszeg már devizában, tehát egy másik ország pénznemében van.

Ennek az a legnagyobb kockázata, hogy ha a forint gyengül, vagy a deviza erősödik, akkor értelemszerűen nőni fog a hitelösszeg, tehát többet kell visszafizetnünk

Magyarul az árfolyam ingadozások magasabb havi törlesztőrészleteket jelentenek – és ez az, ami a nagy gazdasági válságok idején komoly kockázatnak teszi ki a hitelfelvevőket.

De ha ez így van, akkor miért választották olyan sokan ezt annak idején?

Ahogy már említettük, a kamatok alapja a jegybanki alapkamat – ennek mértéke azonban országonként eltérő.

Előfordulhat, hogy egy másik ország pénznemében kezelt hitel alacsonyabb kamatokat jelent, és emiatt ez egy kifejezetten előnyös megoldásnak tűnt sokaknak.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ugyanez kockázattal is jár, tehát nagyon-nagyon körültekintően kell átolvasnunk az ezzel kapcsolatos szerződéseket.

Miben különbözik ettől a forint alapú hitel?

Ahogy az a fentiek tekintetében kitalálható, ebben az esetben minden forintban van fizetve és nyilvántartva is, tehát nem kell attól tartani, hogy az árfolyamok változása problémát jelentene. 

Viszont azt érdemes tudni, hogy a gazdaság alakulása itt is hatással lehet a kamatokra, hiszen a jegybanki alapkamat is ennek fényében változik. 

Ha tehát egy válságosabb időszakban nő az alapkamat, akkor az a mi törlesztőrészleteinken is meglátszódhat – ettől függetlenül viszont a kockázat jóval kisebb, mint a devizahitelek esetében.

És mindemellett léteznek olyan szerződések is, amelyekben bizonyos időszakokra (akár 5 évre) rögzíthetjük a kamatok mértékét – ennek köszönhetően pedig nem kell félnünk a komolyabb gazdasági hatásoktól.

Óriási különbségek lehetnek a kamatokban – válassza a legjobb hitelt!

Rengeteg bank kínál rengeteg féle lakáshitelt, és ezek között gyakran csak egy szakértő szem tudja megtalálni a legjobbakat és legbiztonságosabbakat. 

Közvetítőként nem csak kiválasztani tudjuk Önnek a megfelelő lakáshitelt, de akár olyan kedvezményeket is tudunk biztosítani, amikre egyébként nem számíthatna!

Ez a kölcsön hosszú távra szól, úgyhogy nagyon alapos döntést igényel: mi segítünk ennek meghozatalában.

Tegye meg az első lépést, és használja lakáshitel kalkulátorunkat most – a részleteket pedig beszéljük át utána!

ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt, gyors ügyintézés, nem ok nélkül évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi
Van gfb, casco és lakásbiztosításom is Önöknél.Az üzletkötő gyors, precíz, megbízható. Bízok benne, hogy sokáig tudunk még partnerek lenni.
József (Szeged)
 Az üzletkötő közvetlen, mindenben a segítségemre volt, teljes és pontos tájékoztatást kaptam a biztosításról, valamint minden biztosítási területen lévő meglévő, illetve új biztosításról folyamatos tájékoztatást kapok. Köszönöm a cég segítségét!
Ferenc (Pécs)
Többféle biztosításomat is kezelik. Segítőkészek, elérhetőek. Ajánlom az ismerőseimnek is.
Zita (Pécs)
Több gépjárműbiztosításom is van és volt is a cégnél, valamint lakásbiztosításom is! A közvetítőmet bármikor kereshetem és ő is keres, ha jobb ajánlata van számomra!
Balázs (Szekszárd)


Kötelező biztosítás

Több mint 108.000 db élő biztosítási szerződést kezelünk.

CASCO biztosítás

Több mint 7 milliárd Ft díjat fizetnek ügyfeleink a biztosítóknak évente.

Lakásbiztosítás

Több mint 40.000 db lakásbiztosítás tapasztalatával adunk tanácsot.

Nyugdíjbiztosítás

Több mint 70.000 elégedett ügyfél választott már minket.