Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Szolgáltatás

Kösse meg lakásbiztosítását és tudja otthonát biztonságban!

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne."

Az egyik legnagyobb előnye a lakásbiztosításnak, hogy megkötését követően többé nem kell aggódnia azon, hogy egy előre nem látható esemény nagy anyagi terhet ró családjára vagy kár esetén egy élet munkája veszik el.

 

 

Ön mikor nézte át utoljára lakásbiztosítási szerződését?

 

Évek során nagyon sok minden változik. Változnak a lakás újjáépítésének költségei, emelkedhetnek a lakásban lévő ingóság értékei, felújítással, a napelem beépítéssel, kazáncserével emelkedik az ingatlan értéke is. Mindenképpen módosítani kell a szerződését, ha új családtag érkezik egy gyermek személyében vagy egy házi kedvenc kerül a házhoz.

Ha módosítani kell, akkor mindenképpen válasszunk a nekünk megfelelő kiegészítő biztosítások közül, használjuk ki a biztosítók innovatív megoldásait amelyeket az elmúlt időszakban vezettek be.

 

 • Gépjármű assistance
 • Kisállat, háziállat biztosítás
 • Kiterjesztett garancia
 • Vállalkozási biztosítás
 • Tűz nélküli füst és koromszennyezési károk esetén térítenek
 • Vandalizmus által keletkezett károkat térít
 • Graffiti károkat téríti
 • Kívülről történt beázást téríti
 • Nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károkat
 • Csőtörés következtében elfolyt víz árát megtéríti
 • Kerti bútorokra kiterjedhet a fedezet
 • Napkollektorra, napelemre is kiterjedhet a fedezet
 • Besurranással illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is téríthet a biztosító

 

Ügyfeleink leggyakoribb kérdései a lakásbiztosításokról:

Ki köthet és milyen időtartamra lakásbiztosítást?

Bárki, aki érdekelt az ingatlan megóvásában (tulajdonos, résztulajdonos, bérlő, finanszírozó). A lakásbiztosítási szerződés határozatlan időtartamra köthető. A szerződést biztosítási évfordulóra lehet felmondani, de megszűnik abban az esetben is, ha a biztosítási érdek már nem áll fenn.

Milyen összegre biztosítsam lakásomat?

Ez egy fontos kérdés, hiszen a biztosítási összeg helytelen meghatározása alulbiztosításhoz és kár esetén aránylagos kártérítéshez vezethet. A biztosítási összeg megállapításánál az újjáépítési érték és nem a piaci, forgalmi érték a meghatározó.

Mennyit fizet a Biztosító káreseménykor?

A Biztosító mindig a tényleges kárt téríti az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével, maximum a biztosítási összegig.

 

 

Mit kell tenni, ha betörnek a lakásba?

Értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum 2 napon belül a biztosítót is. A Biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után – melynek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását - tud teljesíteni.

Mi a teendő, ha bérlőként szeretnék lakásbiztosítást kötni?

Ha Ön bérel egy lakást, és szeretné ingóságait biztosítani, kössön Ön szerződést, de helyesen teszi, ha annak tartalmát a bérbeadóval egyezteti.

Társasházban lakom, a lakásra a társasház kötött biztosítást, mit kell tennem ilyen esetben?

Ez esetben Önnek elegendő ingóságait biztosítani.

Mit jelent a melléképület?

A nem lakás céljára szolgáló, a főépülettel megegyező kockázatviselési címen található épület, pl. garázs, istálló, stb. (garázs, tároló, istálló, ól, terménytároló, műhely, szerszámoskamra, nyári konyha, stb). Többlakásos épületben biztosított ingatlan esetén melléképületnek minősül a lakóépületben található saját tulajdonú nem lakás célú helyiség (garázs, tároló, pince, stb).

Mikor kezdődik a Biztosító kockázatviselése?

Az online kötés esetén az ajánlatkészítést követő nap 0 órakor. Azonban várakozási idővel kell számolni a biztosítási események kapcsán. A várakozási idő általában 15 nap, egyes kiegészítők esetén 30 nap vagy 6 hónap is lehet.

Totálkár esetén mennyit fizet a biztosító?

A Biztosító a káridőpontjában a károsodott épülettel azonos nagyságú, kivitelezettségű és minőségű épület építési költségét fizeti meg, maximum a biztosítási összeg erejéig. Ha az épület avultsága a kár időpontjában meghaladta a 75%-ot, akkor a térítés összegét az avultság arányával arányosan csökkenti. Ez azt jelenti, hogy az eredetinél magasabb műszaki színvonal építése esetén, illetve ha a károsodott épület romos, elhanyagolt volt, az építési költségek egy részét a tulajdonosnak kell állnia. Ennek oka, hogy a PTK tiltja a biztosításból eredő haszonszerzést, gazdagodást.

Téríti-e a Biztosító a villámcsapás másodlagos hatását?

Megtéríti a Biztosító a villámcsapás indukciós hatása által a túlfeszültség elleni védelemmel ellátott elektromos berendezésekben, felszerelésekben okozott károkat is. A kárszakértői szemléig a károsodott vagyontárgyakon és a túlfeszültség védelmi berendezéseken javítást végezni nem szabad.

 

 

Tudta Ön, hogy évfordulóval ugyanúgy biztosítót válthat mint a KGFB szerződése esetén?

A biztosítási évfordulót 30 nappal megelőzően (ez rajta van a szerződésen, vagy a biztosító által küldött leveleken) egy felmondó nyilatkozatot kell küldeni a biztosítónak, ami tartalmazza a szerződő nevét, címét, születési helyét, születési időt, szerződés- vagy kötvényszámodat és a biztosító nevét.

Célszerű úgy elküldeni a felmondó nyilatkozatot, hogy arról legyen egy igazolásunk: a lakásbiztosítás felmondása így bizonyítható lesz a későbbiekben is: faxon, postán, személyesen, vagy e-mailen keresztül is. Kérjünk visszaigazolást a felmondás elfogadásáról.

Ha a lakásbiztosítás felmondása után még túlfizetésünk marad, akkor írásban kérjük az összeg visszafizetését. Ezt csekkes fizetés esetén postai úton, egyébként pedig utalással fogják teljesíteni.

Amennyiben online kalkulátorunkon keresztül köti meg új lakásbiztosítását, akkor a korábbi szerződés felmondását elintézzük Ön helyett. Természetesen akkor, ha több mint 30 nappal évforduló előtt visszaküldi nekünk a megbízást.

Amennyiben az ingatlanra jelzáloghitel miatt be van jegyezve a bank, akkor is tud biztosítót váltani, csak be kell jegyezni az új biztosításra is a pénzintézetet és a bejegyzésről el kell küldeni egy igazolást a hitelt nyújtó bankhoz.

 

ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt, gyors ügyintézés, nem ok nélkül évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi
Van gfb, casco és lakásbiztosításom is Önöknél.Az üzletkötő gyors, precíz, megbízható. Bízok benne, hogy sokáig tudunk még partnerek lenni.
József (Szeged)
 Az üzletkötő, közvetlen mindenben a segítségemre volt, teljes és pontos tájékoztatást kaptam a biztosításról, valamint minden biztosítási területen lévő meglévő, illetve új biztosításról folyamatos tájékoztatást kapok. Köszönöm a cég segítségét!
Ferenc (Pécs)
Többféle biztosításomat is kezelik. Segítőkészek, elérhetőek. Ajánlom az ismerőseimnek is.
Zita (Pécs)
Több gépjárműbiztosításom is van és volt is a cégnél, valamint lakásbiztosításom is! A közvetítőm bármikor kereshetem és ő is keres, ha jobb ajánlata van számomra!
Balázs (Szekszárd)
Széchenyi 2020