Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Szolgáltatás

MIÉRT MONDJÁK, HOGY NEM LESZ NYUGDÍJ?

Szinte naponta elmondja valaki a környezetünkben, hogy úgysem lesz nyugdíjunk.

De honnan tudja ezt mindenki? Nos, van benne egy nagy adag pesszimizmus is, de számos tény mutat arra, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer nem sokáig tartható fenn.

Először is szögezzük le azt a tényt, hogy a több mint 2 millió nyugdíjasnak több, mint a fele nem kap meg 100 ezer forintot sem (ebből pedig nagy művészet megélni). Emellett pedig demográfiai okokat kell említeni. A 60-as éveihez közeledő Ratkó korszak gyermekei (50-es évek végén születettek) aránylag sokan vannak, illetve az ún. GYES-es gyerekek ( a 70-es évek közepén születettek).

A kicsit több mint 4 millió feletti munkavállaló jelentős részét ők teszik ki, és hamarosan ők (főleg a Ratkó gyermekek) az állami TB rendszert nem bevétel oldalról erősítik, hanem a kiadás oldalról. A Rendszer szempontjából ez azt jelenti, hogy még több nyugdíjat kellene fizetni, még kevesebb járulékból. Ez fogja a rendszer végét jelenteni.

 

 

ÖN TUDTA?

Gyakori tévhit, hogy a nyugdíjat az utolsó 5 munkával töltött évünk alapján számítják.

Ez nem igaz, fontos, hogy minden egyes bejelentett bérünket, és a ledolgozott éveket is figyelembe veszik, amikor megállapítják a nyugdíjunkat.

A jelenlegi átlagnyugdíjak nagyságát nehéz meghatározni, mert területileg igen kiemelkedő eltérések vannak. Míg Kelet-Magyarország egyes megyéiben 77 ezer forint az átlagnyugdíj, addig Pest megyében 119 ezer forint. Országos átlagban 105-100 ezer forint közé tehető a havi nyugdíj. Az utóbbi években minden nyugdíj kedvezményt visszavont az állam, egyedül a hölgyek 40 év utáni nyugdíjba vonulásának a lehetősége maradt meg.

 

MI A MEGOLDÁS A NYUGDÍJPROBLÉMÁRA?

Társadalmi szinten elég nehéz lenne erre megoldást találni, de ez nem magyar sajátosság, az egész világon próbálnak megoldást találni.

A nyugdíjrendszer egyébként bármennyire hihetetlen, de elsősorban nem a nyugdíjak kifizetésére lett kitalálva (Ide kattintva olvashat róla), de egyelőre még létezik. A megoldást abban kell keresni, hogy a felosztó-kirovó rendszer mellé az egyéni felelősségvállalásra kell fektetni a hangsúlyt. Egyszerűen fogalmazva a várható állami nyugdíjunk mellé nekünk is meg kell takarítani. Erre jelenleg három kifejezetten nyugdíjcélú előtakarékosság létezik, az önkéntes nyugdíjpénztár, a NYESZ számla, és a nyugdíjbiztosítás.

Mindhárom megtakarítás után 20%-os adókedvezményt tudunk igényelni, ami a későbbi privát nyugdíjunkat fogja növelni. A különbségek ezek között viszont elég jelentősek, ezért érdemes szakértőkkel konzultálni a konkrét ajánlatokról

 

 

 

ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt, gyors ügyintézés, nem ok nélkül évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi
Van gfb, casco és lakásbiztosításom is Önöknél.Az üzletkötő gyors, precíz, megbízható. Bízok benne, hogy sokáig tudunk még partnerek lenni.
József (Szeged)
 Az üzletkötő, közvetlen mindenben a segítségemre volt, teljes és pontos tájékoztatást kaptam a biztosításról, valamint minden biztosítási területen lévő meglévő, illetve új biztosításról folyamatos tájékoztatást kapok. Köszönöm a cég segítségét!
Ferenc (Pécs)
Többféle biztosításomat is kezelik. Segítőkészek, elérhetőek. Ajánlom az ismerőseimnek is.
Zita (Pécs)
Több gépjárműbiztosításom is van és volt is a cégnél, valamint lakásbiztosításom is! A közvetítőm bármikor kereshetem és ő is keres, ha jobb ajánlata van számomra!
Balázs (Szekszárd)

Kapcsolódó blogcikkek


ÉLETMÓD 2018. 02 12.

Így lehet magasabb nyugdíjad! (Hiánypótló tippek, kerülendő hibák)

Bizonyára Téged is foglalkoztat, mire számíthatsz majd nyugdíjas éveid alatt. Nem meglepő, hiszen Magyarországon ma rengeteg ember számára kérdéses, mennyi nyugdíjból gazdálkodhat majd a szép öregkor idején. A tévhitekkel ellentétben azonban nem csupán az állam segítségére számíthatunk ebben a kérdésben. Te magad is tehetsz azért, hogy amikor eljön az ideje, magasabb nyugdíjad legyen.


ÉLETMÓD 2018. 02 12.

Nekem már nem lesz nyugdíjam! (Biztos?)

A mai fiatalok túlnyomó része már nem hisz abban, hogy lesz nyugdíja. Az előrejelzések természetesen sosem lesznek teljesen pontosak, ettől függetlenül érdemes szemügyre venni az erre vonatkozó statisztikákat, hogy tisztán lássuk, mire számítsunk nyugdíjas éveink során.


Kötelező biztosítás

Több mint 108.000 db élő biztosítási szerződést kezelünk.

CASCO biztosítás

Több mint 7 milliárd Ft díjat fizetnek ügyfeleink a biztosítóknak évente.

Lakásbiztosítás

Több mint 40.000 db lakásbiztosítás tapasztalatával adunk tanácsot.

Nyugdíjbiztosítás

Több mint 70.000 elégedett ügyfél választott már minket.
Széchenyi 2020