Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

CASCO biztosítás

Az autók nagyon könnyen sérülnek, és még a kisebb balesetek is komoly kiadásokat jelenthetnek – a totálkárról nem is beszélve.

  • Az autók nagyon könnyen sérülnek, és még a kisebb balesetek is komoly kiadásokat jelenthetnek – a totálkárról nem is beszélve.
  • Szeretné elkerülni az anyagi kiszolgáltatottságot, amit egy káreset okozhat?
  • Szüksége van az autó finanszírozására felvett kölcsön mellé egy jó biztosításra?
  • Ügyfeleink több mint 10 milliárd Ft díjat fizetnek ki a biztosítóknak – segítsünk Önnek is megtalálni a legkedvezőbb CASCO biztosítást?
  • Használja kalkulátorunkat, és szakértő kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszélhessék a részleteket!

 

Használja kalkulátorunkat, és szakértő kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszélhessék a részleteket!
 


<

Mire való a CASCO?

A kötelező biztosítás megkötése nem kérdés, hiszen a nevében is benne van, hogy kötelező – ez azonban még nem véd meg minket minden anyagi kockázattól.

A kgfb mindössze arra való, hogy az általunk okozott károkat megtérítse a károsultnak.

De mi a helyzet a mi autónkban keletkezett károkkal?

Erre a kérdésre jelent választ a CASCO biztosítás, ami több más mellett abban az esetben is fizet nekünk, ha a mi hibánkból történt a baleset.

De ez még csak az alap: ennél sokkal többet is lefedhet egy CASCO biztosítási szerződés!

 

Mit tartalmazhat még a CASCO?

Értelemszerűen a teljes körű CASCO az, ami leginkább megéri, hiszen az többek között törés, lopás, elemi károk esetén is térít.

Persze lehet kötni olyan szerződést is, ami ezek közül csak néhányat fed le – ezek nyilvánvalóban olcsóbbak is a teljes körűeknél.

Fontos viszont tudni, hogy ha mindent biztosítunk is, akkor is csak az autó jelenleg meglévő tartozékainak értékét tudhatjuk biztonságban – az utólag beszerelt kiegészítők esetén a legtöbbször újra át kell nézni a szerződést.

Emellett még a CASCO együtt járhat bizonyos kiegészítő biztosításokkal, így például a sofőrre és az utasokra is kiterjedő balesetbiztosítással, mely halál, rokkantság esetén is fizet.

 

Mi az az önrész?

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy káreset bekövetkeztekor a biztosító nem a teljes kár kifizetésére kötelezhető.

A szerződésben foglaltak szerint mindig meghatároz egy bizonyos önrészt, mégpedig százalékos, és konkrét összeg formájában egyaránt.

Biztosítottként nekünk minden esetben azt kell ezek közül kifizetnünk, ami a nagyobb összeget jelenti.

Hogy érthető legyen, itt egy rövid példa egy olyan esetre, amikor a meghatározott önrész 10%, illetve 100.000 forint.

Amennyiben a kár 1.100.000 forintos, akkor a biztosító arra fog kötelezni, hogy ennek a 10%-át, tehát 110.000 forintot fizessünk ki.

Ha azonban a kár 900.000 forint, akkor már a 100.000 forinttal kell számolni, hiszen ebben az esetben a 10% csak 90.000 lenne.

És bizony ebből az is következik, hogy az önrésznél alacsonyabb összegű károk megtérítéséből a biztosító egyáltalán nem veszi ki a részét – ezeket nekünk kell megoldanunk.

 

Érdemes tudni: mindig a kgfb az első!

Baleset bekövetkeztekor a CASCO biztosításra akkor számíthatunk, amikor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos ügyintézés már a végére ért.

Törvény szerint, amennyiben mi vagyunk a vétlen fél, a másik autó biztosítójának kell megtérítenie a kárunkat, ha pedig ez megtörténik, akkor hiába is várnánk, hogy a saját biztosítónk szintén térítsen nekünk.

Ahogy a nevében benne van, a kgfb kötelező, tehát először mindig ezzel kell foglalkoznunk, ha új autót akarunk forgalomba helyeztetni.

Látogasson el kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással foglalkozó oldalunkra, ha ezzel kapcsolatban van szüksége segítségre.

 

Miért fontos, hogy a hitel mellé kössünk CASCO biztosítást is?

Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy teljesen önerőből vásároljanak maguknak autót – nagy többségnek a hitel jelenti ekkor a megoldást, hiszen a havi törlesztőrészletek kisebb anyagi megterhelést jelentenek a családi kasszának.

Azt viszont érdemes tudni, hogy ha a beszerzett autóra CASCO biztosítást is kötünk, akkor sok esetben jobb feltételek mellett tudjuk a kölcsönt is felvenni, ugyanis a banknak is az az érdeke, hogy minél kisebb legyen a kockázat (éppen ezért gyakran egyenesen kötelezővé is teszik a CASCO-t).

Ami viszont még fontosabb, hogy totálkár esetén a hitelhátralékot egy összegben kell kifizetnünk a banknak, teljesen saját zsebből, amit nyilvánvalóan nem tudunk megengedni magunknak.

Ettől a veszélytől óv meg minket a CASCO, hiszen ha a baleset után a kárunk megtérül, akkor a kölcsön visszafizetése is egyszerűbbé válik.

 

Nem olyan drága már a CASCO, mint azt sokan gondolják

Rengeteg előnye van ennek a biztosításnak – de akkor sokan miért nem kötik meg mégsem?

Egyrészt azért, mert a kgfb mellett már biztonságban érzik magukat, holott, ahogy azt már fentebb kifejtettük, ez egyáltalán nincs így.

A másik ok, hogy a korábbi évtizedek tapasztalatai alapján magasnak tartják az árát – pedig valójában már nagyon kedvező díjakat is lehet találni a magyar piacon.

Térjünk vissza például az önrész kérdéséhez: a szerződés határozza meg, mekkorát kell ebből vállalnunk, viszont magától értetődő módon, minél nagyobb ez a bizonyos szám, annál kedvezőbbek lesznek viszont a biztosítási díjak.

Ez már csak azért is előnyös, mert az önrészt valóban csak akkor kell fizetnünk, amikor tényleg baj van, míg a biztosítás egy fix költséget jelent.
A másik, hasonló eleme a szerződésnek egyébként a kártérítési limit, aminek mértéke szintén hatással van a díjra.

 

Megtaláljuk Önnek is a legjobb CASCO biztosítást?

Segítünk kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő CASCO-t, a hozzá kapcsolható kiegészítőkkel együtt, hogy biztonságban érezhesse autóját hosszabb és rövidebb utakon egyaránt!

Lehetőséget kínálunk arra is akár, hogy csak törésre, vagy csak lopásra fedezetet nyújtó szerződést köthessen, hogy pénztárcája is jobban érezze magát, és ne fizessen olyan kockázatokért, amelyek Önt nem fenyegetik!

Használja online kalkulátorunkat, és ha kérdése van, keressen minket bátran!

 

ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt, gyors ügyintézés, nem ok nélkül évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi
Van gfb, casco és lakásbiztosításom is Önöknél.Az üzletkötő gyors, precíz, megbízható. Bízok benne, hogy sokáig tudunk még partnerek lenni.
József (Szeged)
 Az üzletkötő közvetlen, mindenben a segítségemre volt, teljes és pontos tájékoztatást kaptam a biztosításról, valamint minden biztosítási területen lévő meglévő, illetve új biztosításról folyamatos tájékoztatást kapok. Köszönöm a cég segítségét!
Ferenc (Pécs)
Többféle biztosításomat is kezelik. Segítőkészek, elérhetőek. Ajánlom az ismerőseimnek is.
Zita (Pécs)
Több gépjárműbiztosításom is van és volt is a cégnél, valamint lakásbiztosításom is! A közvetítőmet bármikor kereshetem és ő is keres, ha jobb ajánlata van számomra!
Balázs (Szekszárd)


Kötelező biztosítás

Több mint 108.000 db élő biztosítási szerződést kezelünk.

CASCO biztosítás

Több mint 7 milliárd Ft díjat fizetnek ügyfeleink a biztosítóknak évente.

Lakásbiztosítás

Több mint 40.000 db lakásbiztosítás tapasztalatával adunk tanácsot.

Nyugdíjbiztosítás

Több mint 70.000 elégedett ügyfél választott már minket.