Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

Vállalkozói biztosítás cége biztonságáért

Több mint 108.000 db élő biztosítási szerződést kezelünk, és megtaláljuk Önnek is a legmegfelelőbb vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítást!

Miért érdemes ebben szakértőkre bíznia magát?

Nincs olyan felnőtt ember az országban, aki ne tudná, mit jelent az a szó, hogy biztosítás – de azzal vajon hányan vannak tisztában, hogy pénzügyi terveik megvalósítására, üzleti kockázataik csökkentésére melyek a legalkalmasabbak a több tucat biztosítási forma közül?

A legtöbben ár, esetleg hírnév alapján választanak biztosítót, de nem ritka az ismerős által ajánlott szolgáltatás igénybevétele sem.

Pedig ezek alapján csupán kényelmesebb lehet a biztosító választás, eredményesebb semmiképp.

De akkor mégis hogyan érdemes biztosítót választani?

Bizonyára számottevő szakmai tudással rendelkezik a saját iparágában, máskülönben most nem tartana ott, ahol tart.

Ez azt jelenti, hogy lényegében majdnem minden fontos információ a birtokában van, ami alapján kiválaszthatja a cége számára legmegfelelőbb biztosítást.

Csupán egyetlen dolog hiányzik: a biztosítási szakterület beható ismerete.

Ezt viszont mi könnyedén megadhatjuk Önnek.

Higgye el, az elmúlt évtizedek során volt időnk alaposan kiismerni az iparágat.

Mondhatni, szaktudásunk ma már nagykorú, és egyedül is képes önálló, felelős pénzügyi döntést hozni.

Fontos azonban, hogy Ön is tisztábban lásson a vállalkozói biztosításokkal kapcsolatban, ezért most röviden megmutatunk ezzel kapcsolatban mindent, amiről tudnia érdemes.

Miért éri meg vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítást kötni?

Röviden összefoglalva ugyanazért, amiért élet-, lakás-, vagyonbiztosítást is kötünk: hogy biztonságban tudjuk magunkat az előre nem látható káresetekkel kapcsolatban.

Márpedig egy vállalkozás életében rengeteg veszélyforrásról beszélhetünk: egy termék előállítása, szállítása, vagy akár nem rendeltetésszerű működtetése is okozhat károkat, és akkor még nem is beszéltünk az irodákban és gyárakban történt balesetekről.
És ezek esetében a kár több 10, de extrém esetekben akár 100 milliós is lehet.

Kibírná az Ön cége, ha egyik napról a másikra kéne szembenéznie egy ilyen összegű kiadással?

Ha szeretné elkerülni a váratlan helyzeteket, amik veszélyt jelenthetnek vállalkozására, mindenképp érdemes vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítást kötnie.
 

 

Mit fedez a vállalkozói vagyonbiztosítás?

Ahogy a nevében is benne van, ezzel a vállalkozás birtokában lévő vagyontárgyakra köthetünk biztosítást.

A legtöbb biztosítás kiterjed földmozgás okozta, illetve tűz-, víz-, és egyéb hasonló károkra, de emellett még szerződéstől és kiegészítőktől függően a szállítás során a termékekben keletkezett károkat is megtérítheti a biztosító.

Az elsőszámú cél tehát az, hogy mint egy CASCO, vagy lakásbiztosítás esetén, itt is biztonságban tudhassuk értékeinket, legyen szó akár eszközökről, akár magáról az ingatlanról.

Mit kell tudni a vállalkozói felelősségbiztosításokról?

Minden olyan esetben, amikor egy vállalkozás valaki más számára okoz kárt, igen komoly kártérítési eljárásra kell számítani.

Lehet szó közúti balesetről, melyben a szállítmányozó volt a vétkes fél, egy munkahelyi balesetről, vagy arról, hogy egy ügyfél az üzletünkben szerzett súlyos sérülést – a kártérítést ezekben az esetekben nekünk kell kifizetni.

Nem okoz ez azonban olyan óriási problémát, amennyiben rendelkezünk felelősségbiztosítással, ami az ilyen károkat helyettünk fedezi.

Sőt, még ennél is nagyobb biztonságot jelent ez, ugyanis a cégünkkel szemben támasztott alaptalan kártérítési követelések elhárításában is segíthet.

Milyen felelősségbiztosítás típusok léteznek?

Az általános felelősségbiztosítás az esetek legnagyobb többségében az irodán, gyárépületen, magyarul ingatlanon belül történt, harmadik felet érintő káreseteket fedi le – de ennél többről is lehet szerződést kötni.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk itt néhányat a vállalkozások számára leghasznosabb felelősségbiztosítások közül, csak hogy látható legyen, mennyi lehetőség áll Ön előtt.

  • Szakmai felelősségbiztosítás: azokban az esetekben jelent segítséget, amelyekben a keletkezett kár oka a szakmai előírások megszegése volt.
  • Szolgáltatói felelősségbiztosítás: ha a munka elvégzése során a megrendelő tulajdonában kár keletkezik, azt a biztosító fedezi.
  • Munkáltatói felelősségbiztosítás: amennyiben valamelyik munkavállalót éri baleset, a kárt ezzel a biztosítással lehet fedezni.
  • Termékfelelősség-biztosítás: előfordulhat, hogy a legyártott termék okoz károkat valaki más tulajdonában – ebben az esetben jelent biztonságot a gyártónak ez a biztosítás.

Értelemszerűen minden vállalkozás maga dönti el, ezek közül melyikre van szüksége, hiszen például annak, aki csak termékek előállításával foglalkozik, de emellett szolgáltatást (pl. házhoz szállítást, helyszíni összeszerelést) nem vállal, valószínűleg semmi oka nincs szolgáltatói felelősségbiztosítást kötni.

Min múlik a biztosítási díj?

Ahogy a legtöbb biztosítás esetében, itt is meghatározóak a szerződésben foglaltak, mint például:

  • a vállalt önrész mértéke – ez az az összeg, amit a biztosított fizet ki egy káresetnél, míg a maradékot a biztosító téríti meg a biztosítási összeg erejéig (értelemszerűen a magasabb önrész alacsonyabb díjakat jelent);
  • a biztosítási összeg mértéke – ez az a limit, ami fölött már nem fog fizetni a biztosító.

Ezek mellett viszont számít a vállalkozás árbevétele, tevékenységi köre, foglalkoztatott munkavállalóinak száma is.

Fontos továbbá azt is tudni, hogy nem minden cég számára elérhetőek ugyanazok a szerződések, hiszen vannak olyan területek, ahol egy-egy biztosító nem tudja vállalni a káresetek fedezését – éppen ezért kell nagyon alaposan elolvasni a szerződéseket, mielőtt döntést hozunk.

Önnek rendben van a vállalkozói biztosítása?

Ha a vállalkozók azon szűk csoportjába tartozik, akik tudják, hogy a legnagyobb profit nem megszorításokkal, leépítésekkel vagy magas árréssel, hanem a lehető legoptimálisabb költéssel érhető el, szívesen megnézzük a jelenlegi biztosítási kötvényét.

Elmondjuk, hogyan alkudhatna ki még előnyösebb feltételeket a biztosítóktól, és hogyan tudhatná a lehető legnagyobb biztonságban cége értékeit.

Ha nem találunk fogást a kötvényén, megünnepelheti egy üveg finom pezsgővel, amelyre természetesen a vendégünk – de ha megtaláljuk Önnek a megfelelő vállalkozói biztosítást, akkor ennél sokkal többet fog nyerni.

Töltse ki űrlapunkat, és kérje ajánlatunkat most!
 

ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt, gyors ügyintézés, nem ok nélkül évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi
Van gfb, casco és lakásbiztosításom is Önöknél.Az üzletkötő gyors, precíz, megbízható. Bízok benne, hogy sokáig tudunk még partnerek lenni.
József (Szeged)
 Az üzletkötő közvetlen, mindenben a segítségemre volt, teljes és pontos tájékoztatást kaptam a biztosításról, valamint minden biztosítási területen lévő meglévő, illetve új biztosításról folyamatos tájékoztatást kapok. Köszönöm a cég segítségét!
Ferenc (Pécs)
Többféle biztosításomat is kezelik. Segítőkészek, elérhetőek. Ajánlom az ismerőseimnek is.
Zita (Pécs)
Több gépjárműbiztosításom is van és volt is a cégnél, valamint lakásbiztosításom is! A közvetítőmet bármikor kereshetem és ő is keres, ha jobb ajánlata van számomra!
Balázs (Szekszárd)


Kötelező biztosítás

Több mint 108.000 db élő biztosítási szerződést kezelünk.

CASCO biztosítás

Több mint 7 milliárd Ft díjat fizetnek ügyfeleink a biztosítóknak évente.

Lakásbiztosítás

Több mint 40.000 db lakásbiztosítás tapasztalatával adunk tanácsot.

Nyugdíjbiztosítás

Több mint 70.000 elégedett ügyfél választott már minket.