Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

Személyi kölcsön – az igazán fontos költségek fedezésére

Váratlan események miatt sürgősen szükség van anyagi segítségre?

Halaszthatatlan kiadások merültek föl az életében?

Nincs lehetősége, vagy nem szeretne fedezetet biztosítani egy hitelhez?

A személyi kölcsön a tökéletes megoldást jelenti ezekben az esetekben Önnek is – mi pedig segítünk megtalálni a legjobb ajánlatot.

Mi az a személyi kölcsön?

Ha nagyon tömören akarjuk megfogalmazni, akkor a személyi kölcsön az a hitel, amit bármire elkölthetünk.

Lehet szó akár valamilyen eszköz vásárlásáról, vagy hirtelen keletkezett károk kijavításáról, esetleg más hitelek törlesztéséről, kiváltásáról, a személyi kölcsön probléma nélkül és gyorsan felhasználható szinte mindenre.

Miért olyan népszerű?

Mert mindehhez nincs szükség semmilyen ingatlan, vagy egyéb fedezet nyújtására – semmi mást nem vár el tőlünk a hitelt adó bank, csak hogy legyen rendszeres jövedelmünk, amiből fizetni tudjuk a törlesztőrészleteket.

Hogyan működik a személyi kölcsön?

A legtöbb esetben 12 és 84 hónap közötti futamidőkre lehet ilyen kölcsönt felvenni, 100.000 és 10.000.000 forint között.

És mint mondtuk, ez szinte bármire elkölthető!

Az elbírálás általában rendkívül gyors, és napokon belül folyósítják is a pénzt az Ön számára.

A törlesztés pedig éppen úgy történik, mint a legtöbb hitel esetében: havonta kell fizetni a részleteket, amik tartalmazzák a kezelési költségeket és banki kamatokat.

Amennyiben a részleteket nem fizetjük, úgy a bank késedelmi kamatokat szabhat ki ránk, de szerződéstől függően akár a bankszámlánkra érkező fizetésünkből is levonhatja automatikusan a megfelelő összeget.

Mi az a THM?

Minden kölcsönről, hitelről szóló hirdetésben látjuk és halljuk ezt a szót, de elmagyarázni már nem nagyon szokták jelentését.

A THM a teljes hitelmutató rövidítése, ami megmutatja, hogy pontosan mekkora összeget jelentenek a kamatok, a kezelési költségek, az egyéb szolgáltatások díjai.

Ha 1 millió forint kölcsönt veszünk fel, akkor a törlesztőrészleteken keresztül szép lassan, de egy valamivel nagyobb összeget fogunk majd a futamidő végére visszafizetni a banknak – a THM azt mutatja meg, hogy ez a „valamivel nagyobb összeg” egészen pontosan mennyit is jelent.

Ki igényelhet személyi kölcsönt?

Bárki, aki a 18. életévét betöltötte, és rendelkezik rendszeres jövedelemmel.

Fontos tudni, hogy a jövedelem ellenőrzésénél már az adómentes összeget veszik figyelembe, hiszen ebből tudják valóban megállapítani, hogy képes lesz-e törleszteni a hitelt a futamidő alatt.

De mi számít jövedelemnek?

Alapvetően megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos jövedelmet is, most tekintsük át, mi a különbség ezek között!

  • Elsődleges jövedelmet alkalmazottként, vállalkozóként, nyugdíjasként tudunk szerezni.
  • Másodlagos jövedelemnek az olyan kiegészítő bevételeket nevezzük, mint a GYES, a GYED, az osztalék, vagy akár az ösztöndíj.

Másodlagos jövedelem önmagában nem elég egy személyi kölcsön felvételéhez – mindenképp rendszeres, elsődleges jövedelemre van szükségünk ahhoz, hogy a bankok elfogadják a kérelmünket.

Adóstársra is szükség lehet?

Mint már elhangzott, fedezetre ugyan nincs szükség, de a bank bizonyos esetekben elvárhatja egy kezes, vagy adóstárs bevonását a szerződésbe.

Mi a különbség a kettő között?

  • Adóstárs az lehet, aki szintén részesül a hitel felvételéből származó előnyökből. Egy példával élve: ő is használni fogja az autót, amit vásárolunk a pénzből.
  • A kezes felelőssége az, hogy ha a hitel felvevője már nem tudja fizetni a részleteket, akkor azt ő tegye meg helyette.

Kezesből megkülönböztetünk sortartót és készfizetőt: az előbbinek csak akkor kell fizetnie, ha bebizonyosodik, hogy az adós nem képes törleszteni a tartozását, míg az utóbbit bármikor lehet fizetésre kötelezni, ha a hitel felvevőjétől nem sikerül beszedni a részleteket.

Mikor NEM igényelhetünk személyi kölcsönt?

Bár személyi kölcsönt felvenni nem nehéz, azért ennél is vannak bizonyos kizáró tényezők.

A bank nem fogja vállalni a kockázatot, hogy nem tudjuk majd visszafizetni a kölcsönünket, ezért a következő esetekben visszautasítja majd a kérelmünket:

  • nincs állandó munkahely/jövedelem: ez teljesen érthető a fentebbiek tekintetében, viszont azt is tudni kell, hogy próbaidő, vagy határozott idejű munkaszerződés esetén sem kapjuk meg valószínűleg a hitelt;
  • szereplés a KHR negatív adóslistáján: a korábban BAR-nak nevezett rettegett listára azok kerülnek fel, akik legalább három hónapja nem fizették tartozásaikat – és számukra értelemszerűen nem szívesen ad egy bank sem újabb kölcsönt;
  • rengeteg egyéb kölcsön: bár a személyi kölcsönt használhatjuk hitelkiváltásra is, mégis, a túl sok aktív hitel is rontja a fizetőképességünket a bankok szemében;
  • rendszeres, magas kiadások: nem csak a jövedelemről, de a kiadásokról is igazolást kérhet a bank a bírálat során, hogy lássa, képesek leszünk-e majd ezek mellett a törlesztőrészleteket is fizetni.

Miért érdemes szakértők segítségét kérni személyi kölcsön felvétele előtt?

A személyi kölcsön legnagyobb előnye, hogy egyszerű, és viszonylag könnyen igényelhető – mégis sokkal jobban jár az, aki szakértők bevonásával intézi az ilyen jellegű ügyeit.

Miért?

Mert nagyon komoly különbségek lehetnek az egyes bankok ajánlatai között: nem ritka, hogy 20-40%-os kamatbeli eltérésekkel találkozunk.

Az pedig ugye nem mindegy, hogy mennyivel többet fizetünk vissza egy felvett kölcsönért cserébe, nem igaz?

Korántsem biztos, hogy minden hitel egyaránt kedvező mindenki számára: a kulcsszó itt is a személyre szabottság!

Segítünk megtalálni Önnek a legjobb ajánlatot!

Szeretne olyan személyi kölcsönt felvenni, ami aztán hosszú távon sem fogja megterhelni a családi kasszát?

Mi a teljes magyar piac összes ajánlatát áttekintjük Önnek, és kiválasztjuk a legjobbakat, amikből már könnyedén kiválaszthatja a legmegfelelőbbet.

Mi az első lépés?

Használja személyi kölcsön kalkulátorunkat, és máris könnyebben tud majd tervezni.

Ha pedig esetleg még kérdése lenne, bátran keressen minket – szakértőnk várja hívását!