Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Lakásbiztosítás
Lakásbiztosítás

Készüljön fel a viharokra – a lakásbiztosítás megóvhatja Önt a viharkároktól!

2021. 08. 19.

Magyarországon tavasszal, de leginkább a nyár folyamán viszonylag sokszor tombolnak erősebb viharok, amelyet a saját bőrünkön is tapasztalhatunk mostanában.

Ezek természetesen nem csak a kirándulási, nyaralási terveinknek tehetnek keresztbe, hanem bizony súlyos anyagi károkért is felelősek lehetnek.

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Hogyan spóroljon a biztosításán, és hogyan ne?

2021. 08. 18.

Ön mi alapján választ biztosítást?

Legyünk őszinték: a biztosítási díj egy elég fontos szempont (gyakran a legfontosabb).

Mindig nagy a kísértés, hogy az alacsonyabb ár felé húzzunk: így van ez szinte mindennel, és ez alól nem kivételek a különböző biztosítások sem.

Ez egyébként kifejezetten pozitív hozzáállás, hiszen ezzel elkerülhető, hogy olyan szolgáltatásért fizessünk, amire valójában nincs szükségünk.

Viszont itt jön a nagy dilemma: hogyan tudjuk megállapítani, hogy mi az, amit érdemes kifizetnünk, és mi az, amit már nem?

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Strandlopások és nyári betörések? Így védi meg a lakásbiztosítás akkor is, amikor nincs otthon!

2021. 07. 21.

A nyaralásnak a kikapcsolódásról, a pihenésről kell szólnia, nem igaz?

Ennek ellenére sokan mégsem tudják igazán elengedni magukat: még el se indultak, már azon izgulnak, hogy bezárták-e rendesen az ajtót, becsukták-e az ablakokat, mert annál elképzelni is nehéz rosszabbat, mint amikor egy kifosztott otthonba tér vissza az ember.

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Mit fedez a lakásbiztosítás?

2021. 07. 20.

Sokszor, ha kisebb károk érik otthonunkat, eszünkbe se jut a biztosítási ügynökünket híivni, hanem próbáljuk magunk megoldani a problémát. Pedig időnként olyan károkat fizetünk ki zsebből, amit a lakásbiztosításunk fedez. 

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Kisállat biztosítás – mire köthető, mire nem?

2021. 07. 20.

Kisállatbiztosítás aligátorra?

Elég érdekesen hangzik elsőre, és őszinték leszünk, még másodszorra is.

Előre szeretnénk tisztázni, hogy az előbb említett krokodilfélékre nem lehet biztosítást kötni, viszont ettől függetlenül a kisállat biztosítás sokkal több módozatban lehetséges, mint ahogy az a köztudatban szerepel.

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Otthoni kamerarendszerek, mint a biztonság záloga

2021. 07. 18.

Amellett, hogy az internet folyamatosan egyszerűsíti az életet, sokkal jobban összefogja a társadalmat, mint az hinnénk, vagy látjuk. A távolságok leküzdése megtörtént az okostelefonoknak köszönhetően, és így a kapcsolattartás messze élő ismerőseinkkel is könnyebb.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Egy földrengés itt, egy földrengés ott: a természeti katasztrófákra is téríthet a biztosító

2021. 06. 28.

Bár a Kárpát-medence viszonylagos biztonságában élve nem kell olyan természeti katasztrófáktól tartanunk, mint az Amerikában például időről időre felbukkanó szökőárak és hurrikánok, azért Magyarországot sem kerülik el a természeti csapások. Ennek egyik legeklatánsabb példája a 2020 decemberében tapasztalt horvátországi földrengés sorozat, amit még határokon belül is érzékelhettünk. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Milyen feltételekkel veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást? És mi köze van hozzá a biztosításoknak?

2021. 05. 05.

Tudta? 2021. január 1-je óta akár 3 millió forintot is felvehet az államtól otthonfelújítási támogatásként. Természetesen az akár 50%-os mértékű vissza nem térítendő támogatásnak megvannak a szigorú kritériumai, jelen cikkünkkel ezek között segítünk eligazodni. Végül pedig arra is fordítunk egy kis figyelmet, hogy mi a teendőnk a lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkkal.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Tudta? A lakásbiztosítás az elektronikai eszközök meghibásodása esetén is téríthet!

2021. 04. 06.

Mit jelent a kiterjesztett garancia, milyen feltételek mellett vehető igénybe és mire kell odafigyelni akkor, ha lakásbiztosítás kiegészítő lehetőségeként igényeljük?

 

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

A vagyonbiztosítások egyik legnagyobb kockázata: az alulbiztosítottság

2021. 01. 29.

Szerencsére ma már egyre több lakástulajdonos, illetve vállalkozás gondolkodik előre és biztosítja be ingatlanát, valamint ingóságait az előre nem látható, váratlan helyzetekre is felkészülve. Azonban ezeknek a biztosítási szerződéseknek még mindig jelentős részében találhatjuk szembe magunkat az alulbiztosítottság fogalmával, ami káreseményt követően jelentős különbségeket eredményezhet a biztosító által fizetendő összegben.

Elolvasom