Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Nyugdíjbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás és adókedvezmény: egyre többen veszik igénybe ezt az öngondoskodási formát

2021. 02. 16.

Hosszú évek óta téma a közéletben, hogy vajon meddig bírja erővel az állami nyugdíjrendszer és hogyan kerülhetjük el azt a szomorú tényt, hogy a felhőtlen nyugdíjas évek helyett munkával, kiszolgáltatottan teljenek el idősebb napjaink. A kérdés egyre fiatalabb generációkat és egyre többeket foglalkoztat, ami látszik a statisztikákon is: 2019-es nyugdíjbiztosítási befizetéseik után 2020-ban mintegy 13 milliárd Ft feletti összeget igényeltek vissza adóvisszatérítésként. Hogy is van ez?

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Amit a kockázati életbiztosításokról tudni kell – befolyásolja-e például a COVID-19?

2021. 02. 09.

Bár a lakásbiztosításokhoz, valamint baleset- és egészségbiztosításokhoz képest a kockázati életbiztosítások kevésbé elterjedtek itthon, egyre többen jutnak arra a felelős döntésre, hogy sajnálatos váratlan helyzetekre gondolva is gondoskodnak szeretteik anyagi biztonságáról. Ezt a felelősségvállalást segítik a kockázati életbiztosítások, amiket ebben a cikkben mutatunk be kicsit részletesebben.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Mikor érdemes elkezdeni a nyugdíj előtakarékosságot?

2020. 05. 18.

Az állami nyugdíjrendszer válsága miatt érdemes időben gondolni a nyugdíjas éveinkre. Viszont felmerülhet a kérdés, hogy mikor kellene elkezdenünk gyűjteni a nyugdíjunkra, hogy még véletlenül se fussunk ki az időből?

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Lehet élhető egy katás nyugdíj?

2020. 04. 28.

A katás adózás vonzó lehet az egyéni vállalkozóknak. Viszont felmerülhet a kérdés, hogy miből lesz nyugdíjunk később, ha most nem fizetjük be katásként azokat az adókat, amiket hagyományos munkavállalóként kötelező befizetni? Van esély egy olyan nyugdíjra, ami nem okoz jelentős életminőségbeli csökkenést nyugalmazott éveinkben? 

Igen is, meg nem is.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Miért kell a nyugdíjbiztosítás a KATA-s vállalkozóknak?

2020. 02. 05.

A KATA-s vállalkozói forma több olyan előnnyel is jár a vállalkozók számára, amelyek miatt érthető, hogyan sokan ezt választják, és nem is szeretnének lemondani róla. A rövidebb távú előnyei mellett azonban jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy KATA-s vállalkozóként, hosszútávon a nyugdíjunkat illetően mire számíthatunk. 

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Borítékos módszer – Mire jó? Hogyan csináld?

2019. 06. 17.

Spórolj színes borítékokkal. Talán 2019-ben már ennél modernebb, trendibb módszerre vágysz, de hidd el, a borítékos módszer még mindig nagyon hatékony – és sok esetben ez a legjobb megoldás. Hogy miért? A cikkből kiderül.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjba menni akár 30-40 évesen? Nincs csoda, egyszerű matek az egész

2019. 05. 06.

A mókuskerékből való kiszállás régóta foglalkoztatja a ... nos, nagyjából mindenkit, aki benne van. Egy Észak-Amerikában indult mozgalom van terjedőben Európában is, amelynek több sikeresen idő előtt nyugdíjba vonult tagja hírdeti, hogy néhány – módszereiben egyszerű, betartásában nehéz – alapelv segítségével sok ember számára elérhetővé válhat az, hogy az unott, fárasztó munkáját egy kellemes és jobb életre cserélje. Ezt szeretnénk dióhéjban bemutatni, érdeklődés esetén később részletesebben is.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Ezt érdemes tudnod a végrendeletről

2018. 11. 17.

Kellemetlen téma, de de nem szabad emiatt tabuként kezelnünk. Ha ugyanis elzárkózunk a téma elől, a szeretteinknek nemcsak a gyásszal, hanem egyéb nehézségekkel is szembe kell nézniük az elkerülhetetlen bekövetkezte után.

 

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Összegyűjteni még csak az első lépés, de mit kezdünk utána a nyugdíjpénzzel?

2018. 04. 03.

A nyugdíjkérdés már hosszú évek óta központi téma Magyarországon. Általános vélekedés, hogy “nekünk már úgysem lesz nyugdíjunk”, ez a mantra azonban csak ront a jelenlegi helyzeten. Akadnak azonban olyanok, akik tudatosan próbálnak reagálni a helyzetre, és maguk gyűjtik össze a nyugdíjukat. De ez még csak az első lépés.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Olcsóbban köthetsz életbiztosítást

2018. 03. 26.

A biztosítási piacon 2017. január 1-jétől életbe lépett az úgynevezett etikus életbiztosítási koncepció, amely jelentősen átírta az addig uralkodó trendeket. De mit jelent ez a biztosítók és mit a biztosítottak számára? Aktuális cikkünkből mindez kiderül.

Elolvasom