Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Nyugdíjbiztosítás > Olcsóbban köthetsz életbiztosítást

Olcsóbban köthetsz életbiztosítást

Nyugdíjbiztosítás 2018. 03. 26.

A biztosítási piacon 2017. január 1-jétől életbe lépett az úgynevezett etikus életbiztosítási koncepció, amely jelentősen átírta az addig uralkodó trendeket. De mit jelent ez a biztosítók és mit a biztosítottak számára? Aktuális cikkünkből mindez kiderül.

Az etikus életbiztosítás koncepció jött, látott és győzött

A hazai életbiztosítási piacon uralkodó trendeket jelentős mértékben felforgatta az úgynevezett “etikus” szabályozás. A kezdeményezés ugyanis a 2017-es év elejétől kezdve megfelezte az elérhető életbiztosítási konstrukciók számát, ezenfelül - vagy éppen ezáltal - negyedével csökkentette is ezek átlagköltségeit.

 

Éppen ezért nem is meglepő, hogy a kereslet is jelentősen megnövekedett a különféle életbiztosítási konstrukciók iránt. A Portfólió vonatkozó cikkében maguk a biztosító társaságok szakértői is megszólalnak az ügyben.

A legfontosabb kérdés: mennyivel jár jobban az ügyfél?

A fentiekben említett cikk hasábjain a megkérdezettek erre is választ adnak. Ezenfelül érdemes elolvasni a Biztosítási Szemle cikkét is, melyből kiderül, hogy a kezdeményezés célja az ügyfelek minőségi tájékoztatása, az érthetőbb kondíciók megteremtése, a jól strukturált és tömör dokumentációs anyagok létrehozása, illetve a költségek mérséklése.

 

Ezek mind az ügyfelek érdekeit szolgálják. A szabályozás legfőbb célja azonban az ügyfelek biztosítási termékekbe vetett bizalmának növelése, ez pedig elképzelhetetlen a versenyképesebb, az ügyfelek igényeinek inkább megfelelő konstrukciók bevezetése nélkül.

Egyáltalán milyen életbiztosítások közül választhatsz?

Gyakorta találkozzunk azzal a jelenséggel, hogy valaki csak azért nem rendelkezik még életbiztosítással, mert egészen egyszerűen soha nem kapta meg a megfelelő tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen konstrukciókban gondolkodhat.

Az életbiztosításnak több fajtáját különböztetjük meg, de a leggyakoribbak a következők:

  • Kockázati életbiztosítás

  • Vegyes életbiztosítás

  • Unit-linked biztosítás

 

Egy korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk ezen életbiztosítási fajták legfőbb jellemzőivel, így erre most külön nem térnénk ki.

 

Ezenfelül, amikor biztosításkötésen gondolkodsz, mindig törekedned kell a legoptimálisabb konstrukció megtalálására. A túlbiztosítás ugyanis legalább akkora probléma, mint az alulbiztosítás.

 

Ha pedig szeretnél igazán megfontolt döntést hozni a biztosításaiddal kapcsolatban, fordulj szakértő kollégáinkhoz, akik készséggel segítenek majd neked.