Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > KGFB
KGFB

Nincsen KGFB-je? Akkor ezekkel a fedezetlenségi díjakkal kalkulálhat 2021-ben!

2021. 03. 01.

A kötelezĹ‘ gépjármű felelĹ‘sségbiztosítás alól elviekben egyetlen járműtulajdonos sem húzhatná ki magát, azonban tudjuk jól, hogy vannak olyan esetek, amikor szünetel a díjfizetés vagy más okból nem térül a biztosítási összeg. Ennek azonban meglesz a böjtje, hiszen a fedezetlenségi díj miatt nem mentesülünk a kiesett idĹ‘szakra vonatkozó biztosítási összeg megfizetése alól. Hogy kinek milyen mértékben kell fizetnie, azt ebben a cikkben mutatjuk be.

Elolvasom 
KGFB

Téli felkészülés 101: így készüljünk fel a zord időjárásra!

2020. 12. 15.

Egyesek szerint a tél a legszebb idĹ‘szaka az évnek, míg mások alig várják a márciusi fellélegzést. Viszont abban mindannyian megállapodhatunk, hogy télen sokkal több baleset történik. 

Ez nemcsak az utakra igaz, hanem a házunkra és még az egészségünkre is. De nem kell megijedni: megfelelĹ‘ prevencióval valamennyi kár kiküszöbölhetĹ‘.

Elolvasom 
KGFB

Megéri villanyautót vásárolni? Mi a helyzet a biztosításával?

2020. 11. 30.

Az évrĹ‘l évre súlyosbodó globális felmelegedés miatt egyre többen veszik figyelembe autó vásárlásaiknál a környezetvédelmet. Emiatt nem meglepĹ‘, hogy a villanyautók nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint valaha. Ám tényleg jobbak lennének, mint a benzines gépjárművek? Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Elolvasom 
KGFB

Vajon tényleg messzebbre visz? Az e-autó-dilemma

2020. 03. 23.

Az emberiség elérte azt a pontot, ahol a biztonság, a jövĹ‘tervezés és egyáltalán egy lehetséges jövĹ‘ elérése közös gondolkodás és cselekvés eredményeként jöhet csak létre. Jelenlegi életmódunk egy globális katasztrófa felé sodor minket, ezért különbözĹ‘ alternatív megoldásokkal próbálkozunk, amik biztosítják számunkra az eddig megszokott életvitelt, ugyanakkor fenntartható jövĹ‘t is ígérnek.

Elolvasom 
KGFB

Miért vállalunk több kockázatot, amikor fáradtan vezetünk?

2020. 03. 18.

A kockázatvállalásról régebben azt hitték, hogy egy velünk született tulajdonság. Azonban ma már bizonyított tény, hogy annak okai, hogy miként viselkedünk adott szituációkban óvatosan, vagy vakmerĹ‘en, a környezethez való viszonyunktól és érzelmeinktĹ‘l függ. A kockázatvállalásunkat működtetĹ‘ tényezĹ‘k megértéséhez szokásainkat és szerepeinket érdemes vizsgálnunk, mert ugyanaz a személy bizonyos szituációkban könnyebben kockáztat, míg máskor óvatosabb, és megfontoltabban jut el döntéseihez. 

Elolvasom 
KGFB

Mit tegyek, ha közlekedési baleset részese vagyok?

2020. 01. 21.

A közlekedési baleset olyan esemény, melyet mindenki igyekszik elkerülni az életében. Persze van, amikor figyelmetlenek vagyunk vagy épp túlzott magabiztossággal közlekedünk, és nem tartjuk be a szabályokat. De az is lehet, hogy az idĹ‘járás szól közbe szokatlan körülményekkel, az autódban hibásodik meg menet közben valami, ha hirtelen rosszul leszel a volánnál, vagy épp egy az úton átszaladó vadállat miatt kell rögtönöznöd.

A legnagyobb szerencse a szerencsétlenségben természetesen az, ha személyi sérülés nem történik. 

Elolvasom 
KGFB

Használtautó vásárlás: ami rögtön látszik az ingyenes lekérdezésből

2019. 04. 25.

Korábban már áttekintettük, mikre érdemes figyelni, ha használt autót veszünk. 2019. januártól egy további segítséget kapunk ehhez az államtól, ami ráadásul ingyenes. Ez a Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP).

Elolvasom 
KGFB

Térkép a felelősségbiztosítások útvesztőjéhez

2019. 03. 07.

„Te egyszer s mindenkorra felelĹ‘s lettél azért, amit megszelídítettél.” – olvashatjuk a Kis hercegben. Van azonban számos egyéb dolog is, amiért felelĹ‘sek vagyunk. Ezek pedig rendre komoly anyagi teherrel is járnak, melyekbe akár bele is roppanhatunk, ha nem vagyunk teljes mértékben felkészülve. De mégis hogyan lehet egy olyan váratlan eseményre és kiadásra számítani, mint amilyet a felelĹ‘sségvállalás követelhet. Legfrissebb cikkünkben errĹ‘l lesz szó.

Elolvasom 
KGFB

4+1 dolog, amire mindenképp figyelned kell, amikor használt autót vásárolsz

2019. 02. 25.

Függetlenül attól, hogy vásárolt-e már életében (használt) autót, vagy sem, akadnak néhányan, akik nem tudják, mire kell figyelniük, hogy elkerüljék a komolyabb anyagi károkat. Nekik állítottuk össze ezt a cikket, amit akkor is érdemes elolvasnod, ha úgy gondolod, mindent tudsz a témával kapcsolatban. Legfeljebb ellenĹ‘rzöd a tudásod

Elolvasom 
KGFB

Minden, amit a baleseti kárbejelentésről tudnod kell – és egy kis plusz

2019. 01. 15.

A baleseti kárbejelentĹ‘ megfelelĹ‘ kitöltése rendkívül fontos. Ahogyan az is, hogy tudjuk, mit kell tennünk egy balesetet követĹ‘en. ErrĹ‘l szól ez a cikk, illetve arról, hogyan könnyíti meg mindezt a modern technológia.

Elolvasom