Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Blog > Casco
Casco

Hogyan kerülhető el az autóbaleset?

2021. 05. 11.

Az autóval okozott közlekedési baleset mind a vétlen résztvevőknek, mind a sofőrnek és a vele utazóknak traumatikus élmény, aminek nemcsak egészségügyi következménye lehet, hanem anyagi is. Természetesen ez a kettő nem is lenne egy lapon említhető egymással, de az esetek többségében a tapasztalat azt mutatja, hogy a kettő kéz a kézben jár. Éppen ezért érdemes megnézni, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a bajt: a karambolt.

 

Elolvasom 
Casco

Vagy vezetsz, vagy iszol

2020. 12. 23.

Normál hétköznapokon a fenti szabályt valahogy sokkal könnyebb betartani. Olyankor nincsenek kínálgatós barátok, és nem érezzük úgy, hogy kimaradunk valami visszahozhatatlanból, ha nem koccintunk velük. Munkából vagy az utána következő vásárlásból hazavezetsz, utána nyugodtan megihatsz egy pohár sört vagy bort lazításként vagy a vacsora mellé, utána valószínűleg úgysem mész már sehova. 

Elolvasom 
Casco

Erre figyelj, hogy ne kelljen használnod a CASCO-d

2020. 06. 09.

Sokszor a problémákat egy minimális odafigyeléssel is meg lehet előzni. Egy előző cikkünkben már írtunk arról, mit tegyünk abban az esetben, ha balesetet szenvedünk. Akkor azonban nem tértünk ki egy fontos tényezőre a közlekedésben: a biztonságos vezetésre. Éppen ezért összeszedtünk pár olyan tippet, aminek betartásával jócskán csökkenhet az esélye annak, hogy bajod essen az utakon. 

 

Elolvasom 
Casco

Amikor az út mondja meg, merre visz: a téli autózás veszélyei

2020. 02. 24.

Biztos hallottad már olyan embertől, aki balesetet szenvedett vagy káros szenvedélyei miatt komoly beteg lett, hogy mindig úgy hitte, vele ez nem történhet meg. Valljuk be, mind így vagyunk ezzel: nézzük a híreket, elszörnyedünk a világ eseményein, majd kikapcsoljuk a tévét és megyünk a dolgunkra. Mi, a sérthetetlenek.

Elolvasom 
Casco

Biztosítsd be a járművedet is, ha külföldre indulsz!

2020. 02. 03.

Lehet, hogy csak kiruccansz vásárolni vagy egy hosszú hétvégére, esetleg két-három hétre nyaralni mész. Egyedül vagy családdal.  

Utasbiztosításra gondolunk ilyenkor általában, pláne, ha gyerekkel utazunk, fontos, hogy ha kell az orvosi ellátás, elérhető és megfizethető legyen. A poggyászunkra is gondolni kell, ha esetleg eltűnne. De gondolsz-e az autóra, motorra is, amivel mész?

Hiszen ha külföldi út során hibásodik meg, vagy épp akkor ér baleset – akár más, akár a mi hibánkból – nagyobb pácban vagy, mintha itthon érne ilyen gond. És ismeretlen utakon, a helyi közlekedési sajátosságokat nem ismerve nem is vezetünk olyan profin, mint mondjuk munkába menet az ismerős utakon.

Elolvasom 
Casco

Mit tehetünk cserbenhagyásos koccanás esetén?

2019. 09. 01.

Könnyen előfordulhat, hogy a zsúfolt parkolóban hagyott gépjárművünket valamilyen kár éri. Következő cikkünkben megmutatjuk, hogy milyen lépéseket kell ilyenkor tennünk.

Elolvasom 
Casco

Több millióba is kerülhet, ha nincs téli gumi az autón!

2019. 01. 30.

A rendőr nem büntethet, ha nincs téli gumink, de pórul jár, aki ezen spórolna!

Elolvasom 
Casco

Karácsony időszakában tényleg több az autóbalesetek száma?

2018. 12. 27.

Bizonyára te is olvastál, esetleg hallottál már olyan statisztikákról, amelyek arról számolnak be, hogy a karácsonyi időszakban több közúti baleset következik be, mint az év egyéb szakaszaiban.

Elolvasom 
Casco

9 tipp, hogy az autód 7000 km-én át is problémamentesen üzemeljen

2018. 08. 13.

Autótulajdonosként egyébként is évente többször kell ellenőriztetned a kocsi műszaki állapotát, ha azonban egy több ezer kilométeres útra indulsz, ennek fokozottan kiemelkedő szerepe lesz. Aktuális cikkünk ezt a témakört járja körbe.

 
Elolvasom 
Casco

Segítünk eligazodni a gépjármű-biztosítások útvesztőjében

2018. 07. 31.

Mivel az autó a legtöbb háztartás második legértékesebb tulajdona, ezért nyilvánvalóan kiemelt értéket képvisel. A kiemelt értékeinket pedig kiemelt figyelemmel tüntetjük ki, mondhatnánk: vigyázunk rá, mint a szemünk fényére. Igen ám, de mi történik, ha mégis beüt a krach? Súlyos ára lehet annak, ha nem készülünk fel időben az esetleges kockázatokra. Ebben a cikkben mindent összegyűjtöttünk, amit az autós biztosításokkal kapcsolatban tudnod kell.>

Elolvasom 

Széchenyi 2020