Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Casco > Biztosítsd be a járművedet is, ha külföldre indulsz!

Biztosítsd be a járművedet is, ha külföldre indulsz!

Casco 2020. 02. 03.

Lehet, hogy csak kiruccansz vásárolni vagy egy hosszú hétvégére, esetleg két-három hétre nyaralni mész. Egyedül vagy családdal.  

Utasbiztosításra gondolunk ilyenkor általában, pláne, ha gyerekkel utazunk, fontos, hogy ha kell az orvosi ellátás, elérhető és megfizethető legyen. A poggyászunkra is gondolni kell, ha esetleg eltűnne. De gondolsz-e az autóra, motorra is, amivel mész?

Hiszen ha külföldi út során hibásodik meg, vagy épp akkor ér baleset – akár más, akár a mi hibánkból – nagyobb pácban vagy, mintha itthon érne ilyen gond. És ismeretlen utakon, a helyi közlekedési sajátosságokat nem ismerve nem is vezetünk olyan profin, mint mondjuk munkába menet az ismerős utakon.

Kötelező

Kötelező felelősségbiztosítás mindenképp legyen az autón. Magyarországon se hanyagold el ezt, de ha hosszabb útra indulsz, akkor pláne ellenőrizd, hogy nincs-e elmaradásod a befizetéssel,


Casco

Ha külföldre megyünk, akkor egyúttal nagy valószínűséggel ismeretlen terepre is merészkedünk. Nagyobb odafigyeléssel kell vezetned ekkor, hiszen mások lehetnek a szokások, kicsit más típusúak a közlekedési táblák, a parkolási lehetőségek. Nem ismersz minden kereszteződést és kanyart, mint ott, ahol naponta jársz.
Könnyebben előfordulhat, hogy a te hibádból koccansz neki valaminek, vagy vered le a lökhárítódat parkolás közben. Ha pedig komolyabb károd adódik, akkor még inkább elkél a segítség. Ugyan a casco esetében is kell önrésszel számolnod, amit neked kell majd állnod, de azért jó érzés, ha mégsem a te nyakadba szakad az egész váratlan kiadás.

Cacsot akkor is érdemes kötnöd, ha idősebb autód van. Hiszen abban is keletkezhet jelentős kár.


Assistance autó-motor biztosítás

Képzeld el a következő helyzetet: Összespóroltad végre egy hosszú hétvége árát, és elindulsz a tíz-tizenkét éves autóddal a szlovén tengerpartra, az osztrák hegyekbe vagy egy szlovák síparadicsomba. Már majdnem odaértél, de a főúton egyszercsak felmondja a szolgálatot a jármű. Most akkor keresgethetsz autómentőt – akinek idegen nyelven kell elmagyaráznod a problémát – szervizt, valahogy el kell jutnotok a szállásra is, és kérdéses, miből fogod állni a javítást, a trélert és persze készen lesz-e addig, mire indulnotok kell haza. Ugye nem egészen erről álmodtál?

Az Assictance biztosítási formák pontosan ilyen helyzetekben nyújtanak segítséget.

Akár autóval, akár motorral indulnál, erre gondolj, mielőtt útra kelsz. Ha nem saját gépjárművel mész, akkor még inkább. Hiszen egy olyan autóra költeni, ami még csak nem is a tiéd, még nagyobb pech. Bérelt autó esetében nem köthetsz ilyen biztosítást, de sajátra, családtagéra, vagy ha kölcsön kaptad, arra lehetséges.
Meghibásodás, baleset vagy lopás ellen is védelmet nyújt.  A segítségnyújtás kiterjed nem csak az autó szállítására és szervizére, hanem az esteleges pluszban felmerülő szállásköltségre, illetve, arra is, ha titeket kell még a saját járművetek nélkül valahogyan hazajuttatni. A biztosítás díja egy esetleges külföldön történő autós vagy motoros probléma költségeihez képest elhanyagolható mértékű.

Mikor és hol? Utazás előtt legalább egy nappal meg kell kötni. Miután elindultál, 50 kilométer távolságra a lakhelyedtől lép érvénybe. A biztosítás feltételei és szolgáltatásai biztosítónként eltérőek lehetnek, ezért kérd munkatársaink segítségét, hogy ki tudjuk választani számodra azt, amelyik személy szerint neked, kifejezetten erre az utazásra a legmegfelelőbb.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy úgyis minden rendben lesz. De ne bízd a vakszerencsére, hogy utazásod jól sikerül-e. Ha pedig nem egyedül mész, arra is gondolj, hogy nem csak magadért vagy felelős, hanem azokért is, akik az autódban ülnek. Gondolkozz felelősségteljesen, és köss meg minden olyan biztosítást indulás előtt, mely védőhálót biztosít számotokra a hazaérkezésig!
Ha segítségre van szükséged, keress minket!