Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Egészségbiztosítás > Biztosítási, pénzügyi tanácsok az Y-generáció számára

Biztosítási, pénzügyi tanácsok az Y-generáció számára

Egészségbiztosítás 2021. 10. 11.

A felnőtt élet nem mindig gondtalan, sokszor kell anyagi jellegű kihívásokat megoldanunk. Pánikra semmi ok, cikkünk számos tippet felsorakoztat, melyek segíthetnek a pénzügyek rendezésében!

„Alig várom, hogy felnőtt legyek, akkor végre azt csinálhatom majd, amit én akarok!” – legyünk őszinték: mindannyiunk mondott ilyet legalább egyszer gyermekként, igaz?

A kiskorunkban annyira vágyott felnőttkor azonban ritkán olyan, mint amilyennek képzeltük.

Ha Ön 1984 és ’94 között született, akkor már bizonyára túl van az élet gondtalan, gyermeki szakaszán, és javában éli már az előbb említett szabad, ám rendkívül felelősségteljes felnőtt életet.

Ebben az életszakaszban fenn kell tartanunk egy háztartást, gondoskodni kell magunkról, sőt, lehetséges, hogy már a családról is.

A felnőtt élet számtalan szép pillanatot tartogat, ám emellet bizony rengeteg felelősséggel jár, amiben fontos helyet foglal el a pénzügyi biztonság is.

Ahhoz, hogy nyugodtan élhessük a mindennapjainkat, hogy az hasonlítson a gyermekként elképzelt idillre, szükséges az élet néhány területét tudatosan kezelünk.

A pénzügyek pontosan ide tartoznak!

 

Mit értünk pénzügyi biztonságon?

Az anyagi biztonság fogalmán, ha a hétköznapi életről beszélünk, akkor egy egészen egyszerű dolgot értünk: ha nagyobb mértékű, váratlan kiadásunk jön, és azt anélkül tudjuk fedezni, hogy össze kellene húzni a nadrágszíjat.

Ennek természetesen az egyik alappillére, hogy rendelkezzünk egy megfelelő mennyiségű félretett pénzösszeggel, melyből az ilyen hirtelen jött kiadásokat finanszírozhatjuk, hiszen így nem kell a mindennapos költségekre szánt összegből elvenni.

 

Félretett pénz? Miből?

Teljesen jogos a kérdés, hiszen mindannyiunk feje felett tornyosulnak a kiadások, és mindenkinek volt már olyan hónapja, amikor igenis örült, hogy egyáltalán kifutja a pénze a következő fizetésig.

 

 

Azonban, ha egy kicsit odafigyelünk, rengeteg lehetőségünk nyílik arra, hogy megtakarítsunk egy kis pénzt, íme néhány:

 • Vásárlás okosan
  A bevásárlólista óriási segítség abban, hogy ne vásároljunk felesleges kacatokat otthonra. Rengeteg pénzt költünk olyasmire, ami közel sem létszükséglet, sőt, egyáltalán nincs is szükségünk rá. Ha ezeket a holmikat a boltban hagyjuk, meglepően sok pénz fog a tárcánkban maradni!
 • Akciók, leárazások
  Egyáltalán nem ciki, ha figyelünk a leárazásokra. Több ezer forintot spórolhatunk havi szinten, ha az akciós dolgok mellett döntünk.
 • Újrafelhasználás, javítás
  Divatos szokás mostanság eldobni mindent rögtön, amint elromlik. Ez hiba, hiszen számos hétköznapi tárgy van, melyet sokszor újra lehet használni, továbbá érdemes megnézni, hogy lehetséges-e javítani az adott tárgyat. Ezzel könnyedén megspórolhatunk magunknak egy nagyobb kiadást.

Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, rögtön megmaradhat legalább 15-20.000 Ft havonta, melyet félretehetünk.

Ha mindezt egy jól megválasztott megtakarítási programmal kötjük össze, akkor még meg is sokszorozhatjuk a pénzünket.

 

Mi teendő, ha a félretett pénz nem elegendő egy váratlan kiadásra?

Bárkivel előfordulhat, hogy például egy vihar következtében megsérül a házának a tetőszerkezete, így az cserére szorul.

 

 

Ilyen esetben lehetséges, hogy a helyreállításhoz nem lesz elegendő a pénz, amit spóroltunk, hiszen ez több milliós kiadás lehet.

Nézzünk egy másik példát: a balesetek nem válogatnak, és nem is kell hihetetlen bajnak történnie, hogy 1-2 hónapra kimaradjunk a munkából.

Egy komolyabb lábtörés könnyen kényszerpihenőre küldhet minket, és ez idő alatt nemcsak a táppénz okozta bevételhiánnyal, hanem a baleset miatti pluszkiadásokkal is számolnunk kell.

Mit tehetünk, hogy ilyenkor se kerüljünk bajba?

Ezekre a helyzetekre kínálnak mentőövet a biztosítások.

 

Milyen biztosításokat érdemes fontolóra vennie egy fiatalnak?

 

 

Ha biztonságban szeretnénk tudni magunkat az élet minden területén, az alábbi programok azok, melyeket érdemes beépíteni az életünkbe:

 

 • Életbiztosítás: nem-nem, a húszas, harmincas éveinkben már nem vagyunk túl fiatalok hozzá! Az, hogy hazánkban az életbiztosításoknál sokan egyből az idősekre asszociálnak, a rossz szokások berögződésére utal, és nem arra, hogy csak időseknek való lenne. A leginkább alapvetőnek tartott biztosítástípus, melyet, ha megtakarítással összekötött formában választ, akkor duplán jól járhat.
 • Baleset- és egészségbiztosítás: baleset és betegség sajnos kortól, nemtől függetlenül bármikor érhet minket. Ez súlyos anyagi teherrel járhat: amellett, hogy munkaképtelenné válunk egy időre, még a kezelések is költségesek lehetnek.
 • Lakásbiztosítás: akár albérletben, akár a saját lakásában él, mindenképp szükség van ingatlan és/vagy ingóságbiztosításra. A vagyontárgyakat ért károk esetén védi meg Önt a pénzügyi terhektől.
 • KGFB és Casco: az első kötelező, ám a második típus az Ön döntése. Ha fiatalabb gépjárművel rendelkezünk, mindenképp érdemes fontolóra venni, hiszen ez még az önhibából keletkezett károkra is megoldást nyújt!

 

Íme a leghasznosabb tanács: konzultáljon független tanácsadóval!

Természetes, hogy bizonytalanok vagyunk a biztosítások témakörét illetően, ha még nem volt vele korábban dolgunk.

 

 

Nem is várja el senki, hogy egymagunkban döntsük el, hogy milyen biztosítások lehetnek alkalmasak: erre valók a független tanácsadók.

A tanácsadó/alkusz dolga, hogy az Ön egyéni szükségleteit, életszakaszát, pénzügyi helyzetét figyelembe véve segítsen kiválasztani az Önnek való programokat, azokon belül is a pontos típust, kiegészítőket, és magát a társaságot is.

Egy tanácsadó sokszor olyan veszélyekre is felhívja a figyelmet, melyre mi magunk nem is gondolnánk, valamint a programok pontos feltételeinek ismeretében gyerekjáték számára összeszedni azokat a lehetőségeket, melyekre szükségünk van.

Mindezt úgy, hogy nincs elkötelezve egyetlen társaság felé sem, így valóban a mi érdekeink lesznek számára a fontosak!

 

Pénzügyek a legjobb helyről

Ha független tanácsadó segítségét szeretné kérni, a Pannon-Safe kiváló választás!

A Pannon-Safe a pénzügyi és biztosítási piac legjobb, legstabilabb szereplőivel áll kapcsolatban annak érdekében, hogy csakis kifogástalan minőségű szolgáltatást nyújthassanak.

Cégünk magasan képzett, tapasztalt tanácsadói várják megkeresését, hogyha valamilyen kérdése lenne a pénzügyekkel, biztosításokkal kapcsolatban.

Segítünk pénzügyei megtervezésében, keressen minket bátran!