Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Lakásbiztosítás
Lakásbiztosítás

Gondolatok a Falusi CSOK-hoz – menni vagy maradni?

2019. 06. 24.

Ahol kevesebb mint 5000 ember lakik, és 2003. január 1-hez képest csökkent a népességszám. Hogy hol a trükk? Népszámlálás csak 10 évente van, a többi becslés. Gyakorlatilag ahol 2011 óta mégis nĹ‘tt a lakosságszám, sima CSOK miatt, vagy más okból, nem biztos hogy látszik, lehet hogy jár rá a Falusi CSOK akár 5 millió forintja. Ezeket lehet érdemes megtalálni családként. Nézzük mi a gond a többivel.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Marie Kondo - az élhetőbb és szerethetőbb otthontól egy rendrakás választ el

2019. 06. 11.

Egy szép lakást nem csak megvenni és szépen berendezni kihívás, hanem rendben tartani is. Mondhatnánk, hogy minél nagyobb annál több vele a gond, de aki lakott már garzonban az tudja, hogy ha csinál egy reggelit és megfĹ‘zi mellé a kávéját, a kis terek miatt a lakás máris rumlisnak tűnik.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Neked volt gyerekszobád? És a gyermekednek lesz?

2019. 05. 27.

Egy lakás értékét tucatnyi szempont határozza meg. Családként olyan lakásba tudunk és akarunk költözni, amely családoknak való. Ez szükségeltet egy bizonyos négyzetmétert és legalább három szobát (minimum pedig kettĹ‘t). Mert a gyerekszoba jó dolog, a gyerekszoba kell. Akár azon az áron is, hogy hálószoba már nem marad (kétszobás lakásnál).

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Kibertámadások - Még mindig nem figyelünk oda eléggé

2019. 04. 08.

Tényleg kicsi az esély? Az IT-biztonságra és a kibertámadásokra pont ugyanúgy gondol a legtöbb ember vagy kkv, mint egy betörésre: kicsi az esély rá, ilyet csak a hírekben olvasni, nincs nálam semmi értékes. Legtöbbször már a rendszeresen frissülĹ‘ vírusirtó, vagy egy kielégítĹ‘en működĹ‘ tűzfal is nemkívánatos költség, amire minden hónapban fizet az ember, mégis úgy érzi nem kap érte semmit. Eközben a kiberbiztonsággal foglalkozó cégek (Symantec, Cisco, vagy a Kaspersky) rendszeres riportjaiból jól látni, hogy a kkv szektor legalább felét, és a magánszemélyek mintegy harmadát érte már támadás. A veszély valós!

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Erre figyeljen tavaszi olvadáskor

2019. 04. 03.

A tavasz beköszöntével nem örülhetünk felhĹ‘tlenül a napsugaraknak, hiszen a télen lehullott jelentĹ‘s hómennyiség most indul csak olvadásnak. A hegyekben is enged már a hideg idĹ‘ és a patakok egyre jobban felduzzadnak. A hegyekben fekvĹ‘, vagy az árterületen lévĹ‘ falvak minden tavasszal ki vannak téve az árvízveszélynek.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Megéri lakást venni a jelen piaci helyzetben?

2019. 03. 28.

A témában igencsak megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint lakást vásárolni mindig megéri, mások azt javasolják, várjunk, amíg kipukkad az ingatlanlufi. Aktuális cikkünkben igyekszünk utánajárni, vajon megtérülĹ‘ befektetés-e lakást vásárolni a jelen körülmények között.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Mit tehetünk árvíz esetén?

2019. 03. 25.

Az idĹ‘járás kiszámíthatatlansága gyakran hordoz magában veszélyeket. Egy fülledt nyári nap is hozhat magával jégesĹ‘t, mely tönkreteheti növényeinket, betörheti ablakainkat, cserepeket verhet le, anélkül, hogy számítanánk rá. Ezzel szemben, az ártér menti ingatlantulajdonosoknak mindig számolniuk kell a lehetĹ‘séggel, hogy az idĹ‘rĹ‘l-idĹ‘re duzzadó és kiáradó folyók komoly gondokat okozhatnak.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Dübörög a technológia: okosotthonokra köthető okosbiztosítás

2019. 03. 22.

A technológia rohamos fejlĹ‘désének köszönhetĹ‘en ma már egyre több kütyünk és berendezésünk okos. Okostelefonokkal a zsebünkben éljük mindennapjainkat, az okosautók már a garázsaink bejáratánál várakoznak, és az okosotthon-megoldások sem számítanak elérhetetlen kuriózumoknak. De vajon felkészültek-e a biztosítók a rohamosan fejlĹ‘dĹ‘ technológia által elĹ‘idézett változásokra?

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

A legfontosabb dolog, amit a betörésekről tudni érdemes

2019. 03. 14.

Viszonylag kevesen gondolunk arra a hétköznapok során, hogy mi történik abban az esetben, ha betörnek a lakásunkba. Pedig a veszély valós, ezért összegyűjtöttük azokat a tudnivalókat, amelyek segíthetnek az ilyen helyzetek megoldásában és megelĹ‘zésében.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Lakásár-emelkedésben Európa-bajnokok lehetünk - a kérdés, hogy ennek mennyire örülünk?

2019. 03. 07.

Aki csak minimális szinten is érdeklĹ‘dik a lakásárak felĹ‘l, az tudhatja, hogy hosszú évek óta tartó, folyamatos növekedés tapasztalható ezen a téren. De megkockáztatjuk, hogy még az is hallott errĹ‘l, akit jelenleg semmilyen formában nem érintenek a lakásárak. De mi lehet a megállíthatatlan drágulás oka? És milyen következményekre számíthatunk?

Elolvasom