Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Lakásbiztosítás

Neked volt gyerekszobád? És a gyermekednek lesz?

2019. 05. 27.

Egy lakás értékét tucatnyi szempont határozza meg. Családként olyan lakásba tudunk és akarunk költözni, amely családoknak való. Ez szükségeltet egy bizonyos négyzetmétert és legalább három szobát (minimum pedig kettĹ‘t). Mert a gyerekszoba jó dolog, a gyerekszoba kell. Akár azon az áron is, hogy hálószoba már nem marad (kétszobás lakásnál).

Elolvasom 
Lakás hitel

Babaváró hitel: 2 ritkán hallott tipp és 3 gyakori tévhit

2019. 05. 20.

Bejelentése óta ömlenek a hírek, cikkek a babaváró hitelrĹ‘l, az alap információkat szinte mindenki fejbĹ‘l fújja. Ha valamiért te kimaradtál, akkor a következĹ‘ egy bekezdésben összefoglaljuk neked a lényeget. 

Elolvasom 
Lakás hitel

Vésztartalék – Ne a párna alá dugjuk? Dehogynem!

2019. 05. 14.

Vésztartalékról – szerencsére – rengetegen és rengetegszer írtak már. Ennek ellenére hazai kutatások alapján a lakosság kétharmadának a legkisebb váratlan kiadásokra sincs félretéve pénze.

Elolvasom 
Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjba menni akár 30-40 évesen? Nincs csoda, egyszerű matek az egész

2019. 05. 06.

A mókuskerékbĹ‘l való kiszállás régóta foglalkoztatja a ... nos, nagyjából mindenkit, aki benne van. Egy Észak-Amerikában indult mozgalom van terjedĹ‘ben Európában is, amelynek több sikeresen idĹ‘ elĹ‘tt nyugdíjba vonult tagja hírdeti, hogy néhány – módszereiben egyszerű, betartásában nehéz – alapelv segítségével sok ember számára elérhetĹ‘vé válhat az, hogy az unott, fárasztó munkáját egy kellemes és jobb életre cserélje. Ezt szeretnénk dióhéjban bemutatni, érdeklĹ‘dés esetén késĹ‘bb részletesebben is.

Elolvasom 
Hitelkiváltás

Az 5 leghasznosabb könyv a pénzügyekhez (szerintünk)

2019. 05. 02.

Menedzser- és önfejlesztĹ‘könyvekkel tele vannak a polcok, hangzatos címek, menĹ‘ borító elĹ‘l, prémium ajánlások hátul, mindegyiktĹ‘l nagyon gazdag leszel, de legalább sikeres. EbbĹ‘l a tengerbĹ‘l szerettünk volna egy olyan merítést, amik tartalmukban közel állnak a hétköznapi ember pénzügyeihez és segítenek a hétköznapok során a magabiztos pénzkezelésben. 

Elolvasom 
KGFB

Használtautó vásárlás: ami rögtön látszik az ingyenes lekérdezésből

2019. 04. 25.

Korábban már áttekintettük, mikre érdemes figyelni, ha használt autót veszünk. 2019. januártól egy további segítséget kapunk ehhez az államtól, ami ráadásul ingyenes. Ez a Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP).

Elolvasom 
Hitelkiváltás

5 film a pénzről, ami megtörtént eseményeken alapul

2019. 04. 15.

Ahogy rövid könyvajánlónkban, itt is inkább a hétköznapjainkat jobban, közelebbrĹ‘l befolyásoló pénzügyi témákról szóló filmeket ajánlunk fogyasztásra, ezúttal a tĹ‘zsdecápás Wall Street-i sztorik, HamupipĹ‘ke történetek helyett. Halványan mégis kapcsolódunk majd a tĹ‘zsdéhez, hiszen a 2008-as válsághoz kapcsolódóan két filmet is beválasztottunk az ötbe, annyira közeli emlék, és annyira erĹ‘s hatást gyakorolt és gyakorol a mai napig ránk ez az idĹ‘szak.

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Kibertámadások - Még mindig nem figyelünk oda eléggé

2019. 04. 08.

Tényleg kicsi az esély? Az IT-biztonságra és a kibertámadásokra pont ugyanúgy gondol a legtöbb ember vagy kkv, mint egy betörésre: kicsi az esély rá, ilyet csak a hírekben olvasni, nincs nálam semmi értékes. Legtöbbször már a rendszeresen frissülĹ‘ vírusirtó, vagy egy kielégítĹ‘en működĹ‘ tűzfal is nemkívánatos költség, amire minden hónapban fizet az ember, mégis úgy érzi nem kap érte semmit. Eközben a kiberbiztonsággal foglalkozó cégek (Symantec, Cisco, vagy a Kaspersky) rendszeres riportjaiból jól látni, hogy a kkv szektor legalább felét, és a magánszemélyek mintegy harmadát érte már támadás. A veszély valós!

Elolvasom 
Lakásbiztosítás

Erre figyeljen tavaszi olvadáskor

2019. 04. 03.

A tavasz beköszöntével nem örülhetünk felhĹ‘tlenül a napsugaraknak, hiszen a télen lehullott jelentĹ‘s hómennyiség most indul csak olvadásnak. A hegyekben is enged már a hideg idĹ‘ és a patakok egyre jobban felduzzadnak. A hegyekben fekvĹ‘, vagy az árterületen lévĹ‘ falvak minden tavasszal ki vannak téve az árvízveszélynek.

Elolvasom 
Hitelkiváltás

Adosságrendezés és Hitelkiváltás - Találtunk néhány ajándék törlesztőrészletet Önnek

2019. 04. 01.

Mi a hitelkiváltás és az adósságrendezés?

Az adósságrendezés, vagy hitelkiváltás során egy, vagy több, már meglévĹ‘ hitelünket tudjuk kiváltani egy másik, új hitellel. Az elĹ‘bbi két fogalom azonban nem ugyanazt jelenti. Hitelkiváltás során jelzáloghitel kiváltására van lehetĹ‘ség, s mint ilyen jellemzĹ‘en alacsonyabb kamatozással érhetĹ‘ el, a jelzálogfedezet miatt.

 

Elolvasom