Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Vállalkozói biztosítás > Védekezzen biztosítással az időjárás viszontagságai ellen

Védekezzen biztosítással az időjárás viszontagságai ellen

Az olykor kiszámíthatatlan időjárás képes a terményt részben, vagy akár teljes egészében elpusztítani, így kiszolgáltatva teljesen a gazdákat. Az idei tavasz hirtelen jött fagyásai újfent rávilágítottak a növénybiztosítások kiemelt fontosságára. Egyes területeken olyan mértékű volt a pusztítás, hogy biztosítás nélkül sokaknak bizony a megélhetésük is veszélybe kerülhetne. Jó hír ugyanakkor a gazdáknak, hogy a magyar állam idén is támogatja a növénybiztosításokat.

 

Az idei tavasz szélsőséges időjárása ráirányította a figyelmet a mezőgazdasági biztosításokra, volt olyan régió, ahol a növények, gyümölcsösök, szőlők 80-100%-os kárt szenvedtek. Egész Európát meglepte a hirtelen jött nagymértékű pusztítás, és csak remélni tudjuk, hogy a gazdák nagy többségének volt biztosítása. Egy ilyen tragikus esemény tönkretehet egy komplett gazdaságot is.

Legyen bármennyire is fejlett egy gazdaság, a növénytermesztő gazda kiszolgáltatott a természet erőivel szemben. A mostanihoz hasonló hirtelen jött fagy, vagy jégverés, a nyaranta előforduló aszály, a felhőszakadás és a különböző viharok képesek tönkretenni a gazdák és a családok több hónapnyi munkáját.

A mezőgazdasági biztosítások sokfélék lehetnek, a fajtájuk természetesen attól is függ, hogy milyen növényt szeretne biztosítani a gazda, és hogy milyen kárra számít. A biztosítási lehetőségek biztosítónként eltérhetnek, és a legtöbben természetesen csomagban is kínálnak kedvezményes biztosításokat.

A növénytermesztők köthetnek biztosítást jégkárra, fagykárra, viharkárra és ezek különböző változataira. Jó hír a gazdáknak, hogy 2016-ban is támogatja az állam a növénybiztosításokat, összesen 4 milliárd forint értékben segítik a biztonságos növénytermesztést.

A biztosítások és a különböző csomagok biztosítónként eltérhetnek, ezért javasoljuk, hogy keresse fel kollégánkat, hogy az Önnek legideálisabb biztosítást tudja megkötni. Elérhetőségeinket megtalálja a www.pannonsafe.hu oldalon, kollégánkat felkeresve szakszerű tanácsokat kap a növénybiztosítással kapcsolatban.