Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Vállalkozói biztosítás > Szakmai felelősségbiztosítás jelentheti a kisvállalkozások biztonsági hálóját

Szakmai felelősségbiztosítás jelentheti a kisvállalkozások biztonsági hálóját

Csökkenthető a vállalkozásunkban felmerülő anyagi vesztességgel járó esetek száma? Létezik olyan biztosítás, amely képes rugalmasan reagálni és megoldást kínálni az ingatag helyzetekre? A szakmai felelősségbiztosítás talán választ adhat ezekre a kérdésekre.

Egy vállalkozás körül mindig rengeteg kockázati tényező lebeg. Ezek közül sokkal előre lehet számolni, azonban felmerülhetnek ennél kiszámíthatatlanabb veszélyek is. Néha bizony elindulhat egy olyan lavina, ami végül anyagi csődhöz vezethet. Ilyenkor jól jönne egy biztonsági háló, ami megfoghatna minket zuhanás közben.

Függetlenül attól, hogy vállalatunk mögött hány évnyi tapasztalat áll, néha nem tudjuk elkerülni a hibákat. Sokszor befolyásolni se vagyunk képesek ezeket a folyamatokat, önhibánkon kívül esnek meg.


Ilyen amikor a szállító kever el valamit, ezért nem tudjuk tartani a határidőt, vagy amikor egy tapasztalatlan munkatárs vét hibát. Szerencsére már köthetünk biztosítást rugalmas kondíciókkal is, amiket könnyedén a vállalkozásunk által megkövetelt feltételeinkhez illeszthetünk.

Ilyen például a szakmai felelősségbiztosítás, amellyel csökkenthetjük az ügyfelünknek azon okozott károknak a költségeit, melyek a szolgáltatások nyújtása során keletkeztek.

Mi a szakmai felelősségbiztosítás?

A szolgáltatás nyújtása közben felmerülő hibákra reagál a szakmai felelősségbiztosítás. Méghozzá oly módon, hogy anyagi fedezetet nyújt, amikor az ügyfelünk valamilyen oknál fognál elégedetlen a szolgáltatásunkkal. Lehet ez egy olyan panasz is, amit nem tartunk indokoltnak.

A megnövekedett verseny miatt, illetve az ügyfélmegtartás érdekében mégis úgy döntünk, hogy anyagi kompenzációt nyújtunk. Ezt a pénzbeli kiegyenlítést fedezheti a biztosításunk.

Kinek érheti meg a megkötése?

A szolgáltatást kínáló vállalkozások vehetik hasznát. Tipikusan tervezők, fényképészek, könyvelők, fordítók, ügyvédek, gyógyszerészek, építészek, állatorvosok, magánnyomozók, informatikusok, grafikusok, pénzügyi közvetítők veszik igénybe.

Képzeljünk el egy rendezvényszervezőt, aki szállítási hibából adódóan a megrendelt virágok, díszek, esetleg hangtechnika nélkül marad. Ezzel kivívva a megrendelő elégedetlenségét, aki pénzvisszatérítést követel. Vagy a könyvelő, aki aprócska hibát vét a számolásban, ezzel okozva több százezres károkat.

Nekik mind jól jöhet, ha felkészülnek a lehetséges kockázatok ellensúlyozására.

Megeshet, hogy a projektjeink 99 %-a sikeres, viszont pont az az 1 %-ba eső sikertelen fog komoly anyagi károkat okozni. Érdemes ezért bebiztosítanunk magunkat. Így, könnyebben tudjunk koncentrálni a vállalkozásfejlesztésre és az ügyfélelégedettség maximalizálására.