Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Vállalkozói biztosítás > Nem könnyű eligazodni a mezőgazdasági biztosítások között

Nem könnyű eligazodni a mezőgazdasági biztosítások között

Egy gazdaság stabilitása könnyedén veszélybe kerülhet különböző természeti katasztrófák, klimatikus változások, vagy akár haszonállati, növényi megbetegedések által. A gazdasági válságok okozta piaci viszonyok módosulása is fenyegethetik a termelési területek életképességét. A megfelelő biztosítás képes rugalmasan reagálni a környezet által diktált változásokra, illetve előállni megfelelő kockázat- és válságkezelési stratégiákkal.

A mezőgazdaság országunk több régiója számára fő megélhetési forrást jelent, továbbá kiemelt szerepet játszik nemzetgazdaságunk építésében. Ezért több biztosítótársaság kiemelt fontosságúnak tekinti a gazdálkodók értékeinek védelmét.

A szakértők segíthetnek a megfelelő biztosítás kiválasztásában

Nem könnyű eligazodni a különböző dimenziók között, amelyek befolyásolhatják egy gazdaság növekedését. Köztudott például, hogy az időjárás fontos termelési tényező, valójában nagy hatással lehet a bevételek alakulására. Sajnos e termelési tényező nehezen szabályozható. Az utóbbi évek, hőingadozásai, aszályai és árvizei nem voltak kedvezőek a mezőgazdaságunkra.

Ugyanúgy okozhat gondot, egy mezőgazdasági eszköz, jármű, műszaki berendezés, termelésből való kiesése, amortizációja.  A különböző biztosítási társaságok alkalmazott díjai és szerződési feltételei között nem egyszerű megtalálni a megfelelő megoldást, ezért a kockázatok elkerülése érdekében érdemes szakértőhöz fordulnunk. Egy szakember segítségünkre lehet a megfelelő biztosítási társaság és szerződés kiválasztásában egyaránt.

Mezőgazdasági biztosítások típusai

A mezőgazdasági biztosítások alapvetően három típusba sorolhatóak:

Növénybiztosítások: a növényeket súlytó természeti és egyéb katasztrófák hatásainak enyhítésére köthető.
Állatbiztosítások: ide sorolhatók az állatokat érintő járványok, betegségek és balesetek által okozott károkra köthető biztosítások.
Vagyonbiztosítások: termelői eszközökre és vagyontárgyakra köthető biztosítás.

Díjtámogatott növénybiztosítások

Minden évben lehetőség nyílik díjtámogatott növénybiztosítás igénylésére, melynek pályázatát elektronikusan lehet benyújtani. A biztosítást kizárólag a MVH regisztrációs számmal rendelkező földhasználók köthetik. Maximálisan 65 %-os díjtámogatást érhető el tender győztesei számára, mely a következő károk enyhítésére biztosít: tűz, jég, vihar, őszi, téli, tavaszi fagy, aszály, árvíz, felhőszakadás