Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Vállalkozói biztosítás > Milyen típusú vállalati és vállalkozói biztosítások közül választhatunk?

Milyen típusú vállalati és vállalkozói biztosítások közül választhatunk?

Bemutatjuk a vállalati biztosítások jelentőségét, és azt, hogy cégünk számára milyen megoldások állnak rendelkezésre.

Egy cég sorsa gyakran múlik azon, hogy milyen döntéseket hoznak a vezetők. Éppen ezért nemcsak az induló vállalkozásoknak érdemes megfontolnia azt, milyen vállalati biztosításokat érdemes kötnie annak érdekében, hogy garantálja a védelmet a váratlan balesetek és specifikus kockázatok ellen. Tevékenységi körtől függetlenül.

Ma már kis-és középvállalkozások és nagyvállalatok részére is számos olyan biztosítás létezik, melyek segítenek a váratlan helyzetekkel járó kiadások enyhítésében és az ezekből adódó, kellemetlen szituációk elkerülésében.

Most megmutatjuk azt, miért fontos egy vállalkozás számára a vállalati biztosítás, milyen károk enyhítésében segíthetnek a különböző lehetőségek, de kitérünk arra is, hogy milyen típusú biztosításokat vehetünk igénybe.

 

Miért fontos egy vállalkozás számára a biztosítás?

Egy saját vállalkozás felépítése komoly feladat, melybe rengeteg időt és energiát, de főként pénzt kell fektetni. Elég csak egy telephely vagy egy iroda berendezésére, a szükséges munkaeszközök beszerzésére és az élhető munkakörülmények megteremtésére gondolnunk.

Ha nem szeretnénk, hogy ez a rengeteg erőfeszítés egy váratlan baleset vagy egyéb probléma miatt veszendőbe menjen, fontos, hogy megfelelő módon biztosítsuk értékeinket.

A vállalkozói vagyonbiztosítások lehetőséget kínálnak arra, hogy cégünk értékei folyamatos védelmet élvezzenek, és ne kelljen attól tartanunk, hogy egy esetlegesen bekövetkező baleset, egy rongálás vagy bármilyen elemi kár miatt anyagi veszteség érjen bennünket. Emellett pedig védelmet nyújtanak a kínált szolgáltatások során felmerülő anyagi veszteségekért.

A különböző felelősségbiztosítások és balesetbiztosítások segítségével pedig a balesetek, személyi sérülések, vagy épp a tevékenységből adódó károk hatékony kezelésére is felkészülhetünk.

 

Milyen károkat enyhíthet a vállalati biztosítás?

Egy vállalkozás rengeteg olyan eszközzel rendelkezhet, melyek nélkülözhetetlenek a munka szempontjából. Azonban mivel ezeket az eszközöket rendszeresen használjuk, így sajnos ki vannak téve a meghibásodás és az esetleges sérülés lehetőségének.

Különösen igaz ez a jelenlegi időszakban, amikor rengeteg munkavállaló kényszerül home office munkavégzésre, a cégek egy részének pedig kötelessége, hogy ehhez biztosítsa az olyan szükséges eszközöket, mint például a laptopok és a webkamerák.

Vagyontárgyainkat sajnos bármikor érheti váratlan baleset. Ilyen lehet egy esetleges sérülés, meghibásodás, rongálásból vagy épp a lopásból adódó kár is, melyek egytől egyig komoly anyagi veszteséget okozhatnak.

Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, vagyontárgyainkat érdemes vállalkozói vagyonbiztosítással védenünk, mely széleskörű, igényre szabható védelmet biztosít a katasztrófa jellegű, véletlen, váratlan, külső okból bekövetkező károk pénzügyi következményei alól történő mentesítésére.

 

 

És természetesen nem szabad megfeledkeznünk az esetleges személyi sérülésekről, üzemi balesetekről, tevékenységből adódó károkról sem. Ezek anyagi vonzata sok esetben a vagyontárgyakat érő károknál is komolyabb lehet, és akár élethosszig tartó járadék fizetését is magával vonhatja. Éppen ezért fontos, hogy élet- és balesetbiztosítások, valamint felelősségbiztosítások formájában az ilyen jellegű problémák kezeléséről is időben gondoskodjunk.

Az igények természetesen az adott cégek tevékenységi körétől változóak lehetnek, éppen ezért vállalati biztosítás megkötése előtt mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy mekkora valószínűséggel fordulhat elő egy konkrét káreset a szakmán belül, és milyen magas lehet a lehetséges kár.

 

Milyen típusú biztosítások vehetők igénybe?

A vállalati biztosítások terén meglehetősen nagy a változatosság. Nem csak vagyontárgyainkra, de munkatársaink épségére, illetve a telephellyel, ingatlanjainkkal kapcsolatos problémák kezelésére is gondolhatunk. Sőt, bizonyos biztosítási fajták olyan eszközök védelmére is alkalmasak lehetnek, melyek kezelésére az általános biztosítási gyakorlat nem nyújt kielégítő megoldást.

 

  • Vagyonbiztosítás

A vagyonbiztosítások általi lefedettség biztosítónként változó és igen széleskörű lehet. Akadnak olyan szolgáltatások, melyek kizárólag a tűzkárt és az elemi károkat fedezik, és olyanok is, melyek kiegészítő biztosítások formájában a vagyoni kockázatok szinte teljes körére garantálják a fedezetet.

Ezeket az elemeket az ügyfelek általában saját igényeik és a kockázati tényezők szerint választhatják meg.

Az ilyen jellegű szolgáltatások általában lopásból vagy vandalizmusból keletkező károkra, illetve üzemszünetből adódó veszteségekre tejednek ki.

 

  • Felelősségbiztosítás

Előfordulhatnak olyan esetek, melyek során egy vállalkozásnak a gazdálkodási, működési körükben bekövetkezett, nem várt események miatt kártérítési felelősséggel kell számolniuk.

Az ilyen jellegű kockázatok kezelése érdekében vehető igénybe a vállalkozói felelősségbiztosítás, mely tevékenységgel vagy személyi sérüléssel kapcsolatos anyagi károk fedezésére alkalmas.

Ebbe a körbe tartozik többek közt az üzemi balesetekre vonatkozó, a termékfelelősség-biztosítás és a szolgáltatásfelelősség-biztosítás is, melyek esetében az okozott károkért a biztosított kártérítési felelősséggel tartozik.

Ez a biztosítási forma különösen nagy jelentőséggel rendelkezik az olyan szakmák esetében, mint a szakmai tanácsadók, az ingatlanügynökök vagy épp az orvosok, de olyan, speciális szakmákra is vonatkozhat, mint a mérnököké vagy az építészeké.

 

  • Építési- és szerelésbiztosítás

Az építőiparban tevékenykedő társaságok esetében a mindennapos munka folyamatos kockázatvállalással párosul. De gyakran előfordulhat az is, hogy egy vállalkozás telephelyén beruházás és fejlesztés miatt felújításra, szerelésre vagy építkezésre van szükség.

 

 

Az ilyen jellegű tevékenységekkel kapcsolatos, speciális veszélyek kezelésére ad biztosítási védelmet sz építési- és szerelésbiztosítás célja, mely sok esetben nem csak a vállalkozások, de a beruházók, a kivitelezők és alvállalkozóik összességére is kiterjeszthető.

 

  • Élet- és balesetbiztosítások

Egy vállalat csak akkor lehet igazán sikeres, ha vagyontárgyai épsége mellett dolgozói egészségére és jólétére is megfelelő figyelmet fordít, hiszen számtalan olyan váratlan esemény történhet, amely súlyos terheket róhat a munkavállalókra. a gondoskodás egyik leghatékonyabb módját pedig a csoportos élet- és balesetbiztosítás jelenti.

Ez a biztosítási forma értékes többlet-juttatás, mely garantálja a dolgozók számára, hogy a legnehezebb pillanatokban sem maradnak magukra, és anyagi hozzájárulás formájában nyújt segítséget nekik és hozzátartozóiknak. Többek közt balesetek, betegségek, kórházi ápolás, műtétek, keresőképtelenség, vagy épp házastárs haláleset esetén is segítséget nyújthat.

A csoportos élet- és balesetbiztosítást cégek és vállalkozások mellett általában egyéb szervezetek, például egyesületek vagy sportklubok is igénybe vehetik.

 

Testreszabott vagyon- és felelősségbiztosítások

Attól függően, hogy cégünk milyen tevékenységet folytat, több biztosítónál speciálisan összeállított lehetőségek közül is választhatunk. Ilyen lehet például a kifejezetten építőipari cégek, kereskedelmi vállalkozások, vagy épp a szolgáltatói szektorban dolgozók számára létrehozott vagyon- és felelősségbiztosítás, mely minden esetben olyan elemeket tartalmaz, mely az adott vállalkozások szempontjából a fedezet jellegét és összegét tekintve is releváns lehet.

A szakmai felelősségbiztosítások körében pedig olyan, specifikus megoldásokkal is találkozhatunk, melyeket kifejezetten építészek és mérnökök számára hoztak létre, és többek közt építéssel, szereléssel, számítástechnikai berendezésekkel és munkagépekkel kapcsolatos károk fedezésére alkalmasak.

 

Biztosítást kötne?  Nézzen körbe kínálatunkban, hiszen… 

  • Kiváló, országos lefedettséggel rendelkezünk.

  • Nem kell amiatt aggódnia, hogy üzletkötőinket évek múltán nem találja meg. Országosan több mint 30 irodában elérhető üzletkötőkkel, és közel 200 munkatárssal dolgozunk.

  • Kiterjedt partnerhálózatunk van.

  • Nem kell tartania attól, hogy csak a számunkra előnyös megoldást ajánljuk. Szinte minden biztosítóval kapcsolatban állunk, és mindig több alternatívát is kínálunk, hogy a végső döntés az Ön kezében legyen.

  • Széles pénzügyi termékpalettát kínálunk.

  • Nem kell félnie, hogy csak egy területet részesítünk előnyben. A biztosításon kívül lakástakarék, hitel, önkéntes és egészségpénztári termékeket is közvetítünk.

  • Több, mint 20 éves szakmai múlttal rendelkezünk.

  • Nem kell nyugtalankodnia, nem ma kezdtük a szakmát. Tapasztalt szakembereink hozzáértéssel és rutinos ügyintézéssel támogatják pénzügyeit.

  • Vállalatunk magyar tulajdonban van.

  • Nem kell aggódnia a külföldi pénzintézetek érdekeltségei miatt. Cégünk 100%-ban magyar tulajdonú.

 

Felkeltettük az érdeklődését? Ide kattintva felveheti velünk a kapcsolatot!