Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Utasbiztosítás > Mit tehetünk a felhőtlen nyaralás érdekében?

Mit tehetünk a felhőtlen nyaralás érdekében?

Utasbiztosítás 2018. 01. 23.

Az időjárást nem befolyásolhatjuk, ugyanakkor pár egyszerű lépéssel biztonságosabbá tehetjük nyaralásunkat. Ehhez összegyűjtöttünk néhány óvintézkedést, ami segít eloszlatni a sötét felhőket a fejünk fölül.

Sokan már túl vannak az idei vakációjukon, rengeteg élménnyel gazdagodva. Mások azonban még csak most vágnak neki a nagy utazásnak. Ilyenkor sok időt töltünk programszervezéssel és bepakolással, azonban kevesebb figyelmet fordítunk a biztonságra. Legjobb egy listát írni, hogy mik azok a legfontosabb dolgok, amiket érdemes magunkkal vinnünk a pihenésünkre, illetve mik azok a feladatok, amelyekre érdemes időt szakítanunk indulás előtt.
A felkészülés már otthon elkezdődik
Nemcsak az utazásunk során történhet baj, hanem a magára hagyott házunkra is sok veszély leselkedhet. Evidensnek tűnhet, hogy indulás előtt érdemes áramtalanítani, illetve nem árt, ha legalább egy megbízható szomszédunknak meghagyjuk, hogy időnként nézzen rá a házunkra. A statisztikák azt mutatják, hogy a betörési ráta mintegy 10%-kal emelkedik a júniustól-augusztusig terjedő időszakban. Mindez egybe esik a nyári vakáció csúcsszezonjával. A tolvajok gyakran a közösségi médián keresztül figyelik ki, hogy mikor lesznek távol a tulajdonosok. Ezért ajánlott minél kevesebb emberrel megosztanunk a nyaralásunk időpontját, vagy legalábbis nem publikussá tenni a nyaralási képeinket, bejegyzéseinket.

Utazás előtt és közben
Köszönhetően az egyre olcsóbb jegyeknek, amelyeket a különböző fapados légitársaságok kínálnak, egyre többen vágnak neki külföldi nyaralásuknak repülővel. A személyes dokumentumainkról érdemes másolatot készíteni, úgy mint az útlevelünkről, vagy személyi igazolványunkról, esetleg a szállodai foglásunkról, utasbiztosítási szerződésünkről. A bőröndünkre pedig elhelyezni egy a nevünkkel és címünkkel ellátott címkét. Amennyiben viszont autóval vágnánk neki az utazásnak, érdemes a témában írt bejegyzésünket is elolvasni. Ilyenkor nyáron fokozottan kell figyelnünk a folyadékpótlásra is. Mindig legyen nálunk megfelelő mennyiségű ivóvíz.

A nyaralás alatt
Összegyűjtöttünk egy listát azokról a dolgokról, amik leggyakrabban előfordulhatnak az utazásunk alatt. Ezekre érdemes előre felkészülnünk, gyógyszerekkel, megfelelő öltözékkel és az dokumentumaink másolatával. 
• napszúrás
• kiszáradás
• rovar- és kullancscsípések
• személyi iratok elvesztése
• sportolás közbeni balesetek

Egy megfelelő utasbiztosítás sok fejfájástól képes minket megkímélni. Érdemes ezért ebben is előre gondolkodni, és időben megkötni a szerződésünket annak érdekében, hogy a fent említett nem ritka helyzetek ne okozzanak a vártnál nagyobb kellemetlenségeket.