Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Utasbiztosítás > Hova utazik szívesen a magyar?

Hova utazik szívesen a magyar?

Utasbiztosítás 2018. 05. 02.

Azt gondoljuk, májusban már egyáltalán nem korai nyaralásról beszélni. Különösen azért, mert a hónap közepére jellemzően 30 fok körüli hőmérséklet várható országszerte. Arról már nem is beszélve, hogy a tőlünk délre fekvő országok tengerpartjainál még ennél is melegebb az idő. Lássuk, mik a magyarok kedvenc turisztikai célpontjai!

Milyen hosszú időre megyünk nyaralni?

Meglepő vagy sem, tény, hogy a magyar turisták leginkább a rövid utazásokat részesítik előnyben. A Szallas.hu 2017-es évre vonatkozó statisztikáiból az derül ki, hogy az 1-2 éjszakás foglalások együttesen az összes foglalás több mint felét tették ki 2017 harmadik negyedévében - és ez a statisztika feltehetőleg az év végére sem produkált jelentős változásokat.

Mennyi pénzt szánunk utazásra?

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója elmondása szerint a foglalások átlagértéke 54 205 forint volt. A legolcsóbb foglalás 1 886 forintra, a legdrágább pedig 3,5 millió forintra tehető. Szigetvári József továbbá azt is elmondta, hogy a nyaralások majdnem kétharmada 50 forint alatti értéket képviselt - áll a Napi.hu összefoglaló cikkében.

Hova utazunk legszívesebben?

A GfK tavalyi adatai szerint a magyar turisták körében Horvátország a legnépszerűbb, ide ugyanis a külföldre utazók 24 százaléka vágyik. Második helyen Görögország 13 százalékkal, a dobogó harmadik fokán pedig Erdély áll 12 százalékkal. Őket követi Olaszország (10%), Spanyolország (7%), valamint Németország és Ausztria (5-5%).

 

A belföldi nyaralást előnyben részesítők 23 százaléka májusig még nem döntötte el, pontosan hova utazik. A statisztikákból az is kiderül, hogy a nyaralók mintegy 46 százaléka a Balatont, a magyar tengert veszik célba, ha utazásra adják a fejüket.

Mivel utazunk szívesen?

A GfK fentiekben már említett kutatása arra is kitér, hogy milyen járműveket veszünk igénybe, amikor utazunk. A belföldi nyaralók 80 százaléka autóval indul útnak, a külföldre készülők köreiben ez az arány már csak 52 százalék. Érdekesség azonban, hogy még így is kevesebben, mindössze a külföldre utazók 43 százaléka választja a repülőgépet.

Mit tehetünk, hogy biztonságos, nyugodt utunk legyen?

A tökéletes nyaraláshoz nem elegendő egy szép helyszín kiválasztása, illetve a szállás és az utazás megszervezése. Számtalan előkészület szükséges ahhoz, hogy a nyaralás valóban pihentető legyen. Erről egy teljes cikket olvashatsz itt.

Továbbá nem szabad megfeledkezned a megfelelő utasbiztosításról sem, amelynek kiválasztásában készséggel segítünk Neked.