Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Utasbiztosítás > Biztosítás a téli sportok szerelmeseinek

Biztosítás a téli sportok szerelmeseinek

Utasbiztosítás 2018. 02. 08.

Bár még csak ősz van, az éves síelés megtervezését sosem lehet elég korán elkezdeni. Ugyanis be kell szereznünk a legfontosabb sífelszereléseket, ki kell választanunk, hová szeretnénk utazni, és természetesen a legtesthezállóbb utasbiztosítást is meg kell kötnünk, hogy a síelés valóban felhőtlenül teljen.

Mit kell tudni az utasbiztosításról?


Az utasbiztosítás egy olyan biztosítási forma, mely kifejezetten utazások, nyaralások, kirándulások alkalmával nyújt biztosítási védelmet. Szerencsére Magyarországon sokan ismerik már a külfönféle utasbiztosítási lehetőségeket. A Genertel legutóbbi felméréséből például az is kiderül, hogy egy átlagos nyaralási szezon alkalmával a magyar utazók ¾ része köt utasbiztosítást.

Azt azonban nem tudja mindenki, hogy a biztosítási alapcsomagnak részei lehetnek olyan utazási segítségnyújtási szolgáltatások, amelyek kiterjednek például poggyászkésésre, külföldi tartózkodás meghosszabbítására, telefonköltség megtérítésére, illetve gépjármű assistance-re. Ahogyan sokan azt sem tudják, hogy az orvosi- és mentési költségeket is tartalmazzák az egyes utasbiztosítások.

Érdemes továbbá figyelmesen elolvasni a biztosítási feltételeket, vannak ugyanis olyan esetek, melyek érvényteleníthetik utasbiztosításunkat.


Mit tartalmaz egy téli utasbiztosítás?


A téli utasbiztosítás számos dologban megegyezik egy általános utasbiztosítással. Abban azonban mindenképpen különbözik, hogy a téli utasbiztosítások figyelembe veszik a népszerű síutazások célállomásai, illetve a népszerűbb sípályák sajátosságait, így a biztosítottak sokkal személyre szabhatóbb ajánlatok közül válogathatnak.

A biztosítási feltételek és lehetőségek kifejezetten síeléshez, snowboardozáshoz, síbiciklizéshez, szánkózáshoz, korcsolyázáshoz, motoros szánkózáshoz, hótalpas túrázáshoz és egyéb téli sportokhoz igazodnak.

A téli utasbiztosításoknak általában részét képezi az orvosi ellátás lehetőségeiről szóló tájékoztatás, a betegszállítás vagy hazaszállítás megszervezése, és egyéb egészségügyi segítségnyújtás. Továbbá biztosítást garantál baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségügyi károsodás esetére is.

Az utasbiztosítások általában poggyászbiztosítást is nyújtanak. A téli utasbiztosítás költségeiben azonban az útipoggyász és a ruházat mellett a téli sportoláshoz szükséges felszerelés (sportruházat, síeszközök stb.) ellopására vagy sérülésére is kiterjedő biztosítás is benne foglaltatik.

Érdemes tehát minden síkirándulást megelőzően körültekintően megtervezni az utazást, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb téli utasbiztosítást, hogy a sílés valóban kikapcsolódás legyen, és ne stresszfaktor.