Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Szolgáltatás
Blog > Casco > Hogyan készüljünk fel az autós nyaralásunkra

Hogyan készüljünk fel az autós nyaralásunkra

Casco 2017. 12. 04.

Amennyiben következő nyaralásunk helyszínére autóval kívánunk eljutni, esetleg szinte a teljes vakációnkat járművünkben töltenénk, nem árt, ha felkészülten vágunk neki az utazásunknak.

Rengeteg előnye van az autós kirándulásoknak. Óriási szabadsággal jár, hogy nem menetrendekhez kell igazodnunk és hogy könnyedén, rugalmasan közelíthetünk meg helyeket.  Ugyanakkor nem árt számolnunk a felmerülő nehézségekkel sem, amik igazából könnyedén megelőzhetők egy pár napos felkészüléssel. Erre adunk pár tippet:

 

1.    Érdemes átnézni, akár egy szerelővel, hogy az autó megfelelően működik-e. Ajánlott ellenőrizni az akkumulátor töltöttségét, a folyadékok szintjét (hűtő és szélvédőmosó), motorolaj töltöttséget (nem árt egy plusz flakonnal készülnünk az útra), gumiabroncsokat, pollenszűrőt és a motor levegőszűrőjét is. Illetve, magunkkal vihetjük az autó szervizkönyvét is, ami segíthet a felmerülő problémák megoldásában. Legyen nálunk egy izzó- és egy biztosítékkészlet is.

 

2.    Nagyon fontos, hogy az elsősegély dobozunk feltöltve legyen. Amellett, hogy ellenőrizzük, hogy az elsősegély dobozunk rendelkezik-e a szükséges eszközökkel, további tárgyakkal is készülhetünk a nyaralásunkra. Nem árt, ha van nálunk egy elemlámpa, sok folyadék, feltöltött telefon, GPS, telefontöltő, alkoholos törlőkendő, elegendő elemózsia. Érdemes ellenőrizni az elsősegély dobozunk szavatosságát is.

3.    A veszélyek csökkenthetők. Értékeinket védhetjük azzal, ha nem feltűnő helyre tesszük őket, amikor kiszállunk a kocsiból. Ideális lehet az ülés alja, esetleg magunkkal is vihetjük a fontosabb tárgyakat. Utazás előtt megnézhetjük a forgalmi és időjárási előjelzéseket. Előre tervezhetünk, hogy milyen autópálya és útidíjakkal számolhatunk.

 

4.    Megfelelő biztosítás kötésével rengeteget spórolhatunk egy felmerülő probléma esetében.  Hosszabb utakon sokkal több probléma adódhat, mint a mindennapi utazásaink során. Ezért érdemes a kötelező gépjármű-biztosítás mellé cascot is kötni, mely az önhibából történő károkra nyújt fedezetet, vagy akár lopáskárra is. Hasznos tud még lenni az assistance szolgáltatás, mely rengeteg előnnyel jár, mint például mentőautó szolgáltatás, csereautó biztosítása szükség esetén, vagy telefonos segítségnyújtás a nap 24 órájában.

 


Széchenyi 2020