Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Nyugdíjbiztosítás > Életbiztosítások felelősen gondolkodóknak

Életbiztosítások felelősen gondolkodóknak

Nyugdíjbiztosítás 2018. 01. 30.

Kockázati, unit linked, vagy elérési? Pontosan ezek a szavak azok, amiért Önnek szakértő segítségére van szüksége a megfelelő életbiztosítás kiválasztásához. Szeretjük biztonságban tudni a vagyontárgyainkat, ezért biztosítást kötünk az otthonunkra, az autónkra. Saját magunkról is így kellene gondolkodnunk, hiszen értéket képviselünk magunk és a szeretteink számára is.

Az életbiztosításoknak több fajtája létezik, ezek a leggyakoribbak:

Kockázati életbiztosítás
Ez a típus többnyire haláleset bekövetkeztekor fizet, de van olyan, ami rokkantság esetén is térít egy kisebb összeget. Az itt befizetett összeg a biztosítási idő végén “elveszik”, tehát semmit nem kapunk vissza.

Vegyes életbiztosítás
A kockázati életbiztosítás bővített változata. A biztosítási idő végén visszakapjuk a befizetéseink összegét, ám a lezáráskor felszámolt költségek gyakorlatilag felemésztik ezt a pluszt, amit a kamatok jelentenek.

Unit-linked biztosítás
Egy befektetéssel kombinált életbiztosítás, mellyel a biztosítási idő végén a kamatokkal, illetve hozamokkal növelt befizetésünket kapjuk vissza. A biztosítás/megtakarítás aránya választható, lehet akár 10/90% is, tehát egy alap kockázati biztosítás mellett jelentős összegeket helyezhetünk befektetési csomagokba.

A legtöbb életbiztosítás bővíthető olyan opciókkal, amikre nagy eséllyel szükségünk lehet életünk során. Ilyen a kórházi tartózkodás utáni térítés, a tartós táppénz esetén felmerülő juttatás, illetve a balesetre, rokkantságra való biztosítottság.

Azért fontos, hogy az aktuális élethelyzetünknek megfelelő konstrukciót válasszuk, mert más biztosítási opciókra lesz szükségünk fiatal családapaként, mint nyugdíjasként.

Egyben teljesen biztos lehet mindenki: életbiztosításra szükségünk van, ha felelősen gondolkodunk magunkról, a szeretteinkről. Gondolja csak el, mi történik a családjával, ha Ön egy balesetet követően kórházba kerül hetekre és a rehabilitációja hónapokig húzódik? A kiesett jövedelmet pótolnia kell, amíg újra képes lesz munkába állni. És a legrosszabbra ne is térjünk most ki…

Az életbiztosítás hosszú távú befektetés a családunk anyagi biztonságába. Válassza ki szakember segítségével azt a megoldást, ami az Ön számára a leginkább kedvező.