Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Lakásbiztosítás > Így növelheti meg a teret a lakásában!

Így növelheti meg a teret a lakásában!

Lakásbiztosítás 2020. 10. 26.

Az elszállt lakásárak tekintetében nem csoda, ha Ön is egy kisebb lakás mellett döntött a lakásvásárlásnál. Ennek ellenére Önben is felmerülhetett az, hogy nagyobb lakást szeretne magának. Szerencsére ehhez nem kell másik ingatlan után néznie, hiszen pár praktika segítségével könnyedén megnövelheti optikailag a teret egy szűkös, budapesti lakásban is.

Tükröt a szobába!

Egy jól elhelyezett, nagy tükör csodákat tud művelni a térérzettel. Hiszen a felülete a természetes fényt és a mesterséges fényt is ugyanúgy visszatükrözi. Ráadásul a szembenlévő teret is viszontlátjuk rajta, így azt az illúziót keltheti, hogy nagyobb a tér a szobában. Pedig csak egy tükröt raktunk a falra. Furfangos, nemde?

Mindössze annyit kell tennie, hogy az egyik szemközt falra felhelyez egy viszonylag nagy tükröt. A hatás elérésének érdekében fontos, hogy ne egy fallal szemben helyezzük el a tükröt, hanem egy tágasabb térrel szemben. Így ezt a teret foguk viszontlátni a tükörben.

Ám ha nem szeretne egy plusz – egyébként igencsak drága – lakberendezési tárgyat vennie a lakásba, akár azt a trükköt is bevetheti, hogy tükrös felületű szekrényeket helyez a szobájába.

Minél több polcot a falra!

A polcok egy olyan tároló helyet tudnak biztosítani a házban, amik nem foglalnak sok helyet a falon, mégis viszonylag sok dolog elfér rajtuk. Ez optikailag növelheti a teret abból a szempontból, hogy megkönnyíti a rend fenntartását. Hiszen kevés dolog van, ami jobban kicsinyíti a teret a rendetlenségnél.

Mindössze annyi negatívum szól a polcok ellen, hogy többször kell törölnünk a port a felületéről. Továbbá, ha albérletben lakik, az albérlő nem biztos, hogy engedélyezi a fúrás-faragást a falon.

Kevés, ámde nagy elemek

Feljebb említettük, hogy a sok kicsi tárgy kicsinyíti a teret. Ez főleg a fal esetében igaz. A nagy hely illúziójának érdekében ne aggassa tele a falat sok, kisebb festménnyel. Inkább vegyen egy nagyfelületű festményt vagy képet, és azt helyezze fel a falra.

Így nem töri meg a teret a sok körvonala a falon, hanem egy nagy, szemkápráztató alkotás tud tündökölni a szobában. Ugyan ez egy drága tétel lehet, de ne dőljön be: a legtöbb esetben olcsóbban jöhet ki ezzel a megoldással. Hiszen a sok, kisebb festmény ára összességében több lehet, mint egy darab, nagyé.

Egyszerű bútorok helyett multifunkcionális bútorok

A bútorok sokszor nagy helyet tudnak elfoglalni. Egy étkező asztal vagy egy kanapé mérete sokszor a szoba egy nagy részét ölelheti fel. Így, ha már kénytelenek vagyunk ezt a hely mennyiséget feláldozni, akkor már tegyük meg ezt két bútor kedvéért.

Ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha a berendezésnél törekszik arra, hogy a lehető legtöbb berendezési tárgyat többféleképpen fel lehessen használni. Klasszikus példa erre a kihúzható kanapé és fotel, amik nappal kényelmes heverőként funkcionálhatnak, míg éjszaka praktikus fekvő helyként.

Ruházza fel minél több fénnyel a helyiséget!

A fény optikailag felnagyítja a teret. Ezért minél több fényt enged a lakásba, annál tágasabbnak fog tűnni a tér. Napközben nyugodtan húzza el a függönyöket és hagyja, hogy a lakás fürödjön a természetes fényben.

Ha már függönyöknél tartunk, itt is érdemes olyan anyagot választani, ami átengedi a fényt. Így akkor is világos lehet a lakás, amikor függönyök védik a privát szféráját. Ha az ingatlan alapvetően nem esik fényes pontra, akkor se kell lemondanod a tágad terekről.

Hiszen meglepődne, hogy pár földre helyezett lámpa milyen hatással van a tér nagyságára.

Próbáljon minél kevesebb dolgot a falhoz tolni!

Ha a bútorok hozzá vannak tolva a falhoz, könnyen olyan érzetet kelthetnek tudat alatt, hogy túl nagyok a szobába. Bizony ám, ilyen egyszerű dolgokkal is csökkenthetjük tudtunkon kívül az optikai nagyságot.

Ha a tágas tér érzetét szeretnénk kelteni, akkor mindig hagyjunk távolságot a bútorok és a fal között. Kivétel ez alól a szabály alól az ágy és a nagy szekrények. Hiszen ezek a tárgyak amúgy is nagy területet ölelnek fel.

Válasszon világos bútorokat a házba!

Mint ahogy azt említettük, a fény tágasabbá teszi a teret. Ez azért van, mert a világos színek növelik a térérzést, míg a sötét színek elnyelik. Így érdemes a házba minél világosabb bútorokat választani, sőt. Lehetőség szerint a falat is fessük világos színűre. Térnövelés szempontjából a fehér falak a legideálisabbak.

Ha Önt nem zavarja az, ha körbeveszik a fehér falak, akkor mindeképpen ezt a színt javasoljuk. Mindössze annyi ellenérv szól a világos falak és bútorok ellen, hogy minden létező kosz látványos lesz rajtuk. Viszont, ha tudja magáról, hogy vigyázik a dolgaidra, ez nem lehet akadály.

Válasszon padlóig érő függönyöket!

A padlót verdeső függönyök adnak egy sziluettet a szobának. Olyanok, mint egy magassarkú cipő a női lábon. Végig vezetik a tekintetet a szoba belmagasságán. Ha nagy a belmagasság a helyiségben, ez a tipp duplán érvényes.

Üveg bútorokat a házba!

Ha eddig elment valakihez vendégségbe, és azon tűnődött, hogy mégis miért van egy törékeny, üveg asztal a nappalijában, itt a válasz. Mert optikailag nagyítják a teret az üvegből készült bútorok.

A koncepció logikus: mivel átlátszók ezek az anyagok, ezért nem törik meg a teret. Nem csak asztalból van üvegből készült opció, hanem vázából, szekrényből és egyéb bútorokból is. Az egyetlen hátránya az, hogy ezek a bútorok tényleg törékenyek – egy úttal balesetveszélyesek is. Márpedig valljuk be: a bútorok drágák. Megjavíttatásuk vagy pótlásuk akár egy kisebb vagyont is felemészthetnek.

Ám nem csak a törékeny bútorainkat érheti kár, sőt. Egy betörés alkalmával is lophatnak el tőlünk pár ingóságot. Egy ilyen kellemetlen helyzetben nagy terhet vehet le a vállunkról egy jól megválasztott biztosítás. Nem biztos abban, hogy melyik ajánlat felel meg számára? Mi örömmel kisegítjük Önt.

Hiszen ügyfélkapcsolatainkban kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a pontos, korrekt tájékoztatásnak, és a gyors ügyintézésnek. Meggyőződésünk, hogy a személyes jó kapcsolat ügyfél és üzletkötő között, meghatározó eleme a cégünk iránti bizalomnak.

Miért válasszon minket?

Mert…

  • Kiváló országos lefedettséggel rendelkezünk


Nem kell amiatt aggódnia, hogy üzletkötőinket évek múltán nem találja meg.
Országosan több mint 30 irodában elérhető üzletkötőkkel, és közel 200 munkatárssal dolgozunk.
 

  • Kiterjedt partnerhálózatunk van


Nem kell tartania attól, hogy csak a számunkra előnyös megoldást ajánljuk.
Szinte minden biztosítóval kapcsolatban állunk, és mindig több alternatívát is kínálunk, hogy a végső döntés az Ön kezében legyen.
 

  • Széles pénzügyi termékpalettát kínálunk


Nem kell félnie, hogy csak egy területet részesítünk előnyben.
A biztosításon kívül lakástakarék, hitel, önkéntes és egészségpénztári termékeket is közvetítünk.
 

  • 20 éves szakmai múlttal rendelkezünk


Nem kell nyugtalankodnia, nem ma kezdtük a szakmát.
Tapasztalt szakembereink hozzáértéssel és rutinos ügyintézéssel támogatják pénzügyeit.
 

  • Vállalatunk magyar tulajdonban van


Nem kell dilemmáznia a külföldi pénzintézetek érdekeltségei miatt.
Cégünk 100%-ban magyar tulajdonú.