Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Lakásbiztosítás > Felvettek életed első munkahelyére? Van néhány dolog, amit tudnod kell

Felvettek életed első munkahelyére? Van néhány dolog, amit tudnod kell

Lakásbiztosítás 2018. 02. 08.

Remek és izgalmakkal teli esemény, amikor az ember megkapja élete első állását. Végre beérett a tanulással töltött hosszú évek gyümölcse, és ennek köszönhetően máris azon gondolkodsz, mire költhetnéd az első fizetésed. Mielőtt azonban előre elköltenéd a béred, érdemes néhány dolgot számításba venned.

Gondoskodj megtakarításról


Már az első fizetésedből is érdemes félretenned akár egy kisebb összeget is lakásvásárlás vagy egyéb célból. Bár sokan gondolják, de a megtakarításnak nem az a legjobb módja, hogy otthon párnába varrva tároljuk az összegyűjtött spórolt pénzünket. A különböző célokra nyitható takarékszámlák kamatozásai sok esetben nagyon kedvezőek, ráadásul a lakáscélú megtakarításokra jellemzően állami támogatás is jár, ha később felújításra vagy lakásvásárlásra adod a fejed.
 

Van életbiztosításod?


Egyfelől nyilvánvalóan nem ez az a téma, amiről az első munkahelyed miatti izgatott öröm közepette szeretnél átbeszélni. Kényelmetlen, de muszáj tudatosan gondolkodnod a jövődre nézve. Most, hogy már fix jövedelemmel rendelkezel, érdemes számításba venned egy életbiztosítás megkötését. Hiszen a közhiedelemmel ellentétben az életbiztosítás nem kizárólag halálesetet követő kárpótlási díj. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben írtunk.
Munkavállalói biztosítások
Magyarországon a munkavállalói biztosításoknak több fajtája létezik, mely különféle szituációk, kellemetlen helyzetek terheinek csökkentésére alkalmasak. A leggyakoribb munkavállalói biztosítások a következők:

  • balesetbiztosítás
  • kórházi biztosítás
  • műtéti biztosítás
  • daganatos biztosítás
  • szív- és érrendszeri megbetegedések biztosítás.

Ezek egyaránt óriási segítségek jelentenek, ha valamilyen szerencsétlen eset miatt hetekre, esetleg hónapokra kiesel a munkából.


Rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó kiegészítő biztosítás


Ez a biztosítási forma folyamatos jövedelemforrást jelenthet, ha egy szerencsétlen baleset során tartósan megbetegszel vagy megsérülsz, és ennek következtében a jövőben nem leszel képes ellátni a munkaköröddel járó feladatokat.

Néhány esetben a munkáltató plusz juttatásként maga is felajánlhatja a rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó kiegészítő biztosítást. Ebben az esetben azonban érdemes alaposan áttanulmányoznod a szerződési feltételeket, hogy megbizonyosodj róla, valóban az igényeidnek megfelelő biztosításban részesülsz majd, ha esetleg szükséged lesz rá.

Sokan úgy gondolják, nincs szükségük biztosításra, pedig a egyes kutatások szerint 3 a 10-hez az esélyed, hogy egyszer olyan balesetet szenvedsz, aminek következtében nem leszel képes ugyanazt a munkát ellátni, amit korábban.