Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe
Blog > Lakásbiztosítás > Ezekkel a módszerekkel tovább szolgálhatják Önt bútorai!

Ezekkel a módszerekkel tovább szolgálhatják Önt bútorai!

Lakásbiztosítás 2020. 11. 09.

Egy jó minőségű bútor sokba fájhat nekünk. Ezért természetes, ha minél tovább meg akarja őrizni ingóságai épségét. Szerencsére több módon is meg lehet növelni a bútorok élettartalmát. Csupán egy kis odafigyelés és egy kis ápolás kell hozzá. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget Önnek, hogy minél tovább élvezhesse bútorai kényelmét.

Ám könnyen előfordulhat, hogy teljesen kívülálló tényezők tesznek kárt bútorainkban. Ha előre gondolkozunk, akkor ezek az események sem fogják megterhelni a pénzügyeinket. Hogy hogyan? A cikk végén erről is ejtünk pár szót.

A tiszta bútor tovább tart

A mindennapok rohanásában sokszor nem is jut eszünkbe rendszeresen tisztítani bútorainkat. Maximum akkor nyúlunk a folttisztítóhoz és a szivacshoz, ha egy látványos folyadék kiömlött a kanapénkra.

Ám a rendszeres ápolás az egyik alapfeltétele a hosszú életű bútoroknak. Ha nem tudjuk, hogyan álljunk neki a munkálatoknak, ne féljünk rákeresni az interneten. Hiszen a legtöbb esetben sokkal egyszerűbb kitisztítani az adott tárgyat, mint azt gondolnánk.

Figyeljünk a bútor elhelyezésére!

A legtöbben a ház berendezésénél nem szentelünk sok figyelmet bútoraink helyének. Csupán a szobák használati célja szerint véletlenszerűen elhelyezzük őket, de nem gondolunk különösebben bele. Pedig van egy pár ingóság, aminél igenis érdemes figyelembe venni a helyet. Ilyen berendezés a hűtő is.

Hiszen ezt a fagyos szerkezetet nem érheti közvetlenül hő. Ennek ellenére sokan elkövetik azt a hibát, hogy a hűtőt közvetlenül a sütő mellé szerelik be. A hő hatásaitól pedig a hideget igénylő berendezés sokkal hamarabb felmondhatja a szolgálatot

 

Ha tanácstalan egyes bútoroknál a helyet illetően, ne féljen rákérdezni az eladónál vagy rákeresni az interneten.

Ne tedd ki a bútoraidat napsugárzásnak!

Ahogy a bőrünket is óvnunk kell a nap káros sugaraitól, úgy a berendezéseinket is óvnunk kell tőle. Ugyanis a nap sugarai a bútoraink élettartalmát is megrövidíthetik. És hogy ez hogyan meg végbe? Elmagyarázzuk.

A nap sugaraiban található UV-sugárzás kiszívja a fából készült berendezések színét, sőt. Esetenként a teljesen átlagos, textilborítású kanapék színét is kiveheti. Sokan azt gondolják, hogy a házban biztonságban vannak a bútorok a nap sugárzásától, ám ez sem igaz.

Hiszen a napfényben található UV-sugárzás közel 70 százaléka át tud hatolni az ablakok üvegein. Így nem érdemes ezt a hatást tovább fokozni azzal, hogy telibe süttetjük a nappal a berendezési tárgyainkat.

Ne engedjük fel kisállatainkat a bútorainkra!

Tudjuk, kellemesen hangozhat egy hideg, őszi délutánon eltöltött tévézés hőn szeretett kiskedvencünkkel elfeküdve a kényelmes kanapénkon. Az ilyen pillanatoknak fontos helye lehet az életünkben, viszont a bútoraink szempontjából nem előnyösek.

Ugyanis kisállataink körme olyan károkat okozhatnak a berendezéseinkben, amiknek javítatása jelentős pénzügyi terhet róhat a vállunkra. Ezért célszerű az állatainkkal inkább az udvaron vagy a ház más helyiségeiben időt tölteni.

Viszont mi a teendő akkor, ha már túl késő? Ha már megvan a baj, akkor nagyon fontos, hogy ne kezdjük el otthoni praktikákkal helyrehozni a kárt. Hiszen ezzel még nagyobb gondot okozhatunk. Inkább vigyük el szakemberhez a leharcolt darabot.

Ne féljünk beruházni bútorvédő termékekre!

Berendezéseink élettartalmát olyan anyagokkal is tudjuk növelni, amik megóvják a bútorok felületét. Elsőre ezek drágának tűnhetnek, ám sokszor olyan hosszútávú hatásuk lehet, hogy egyes esetekben igenis megérik az árukat.

Kiváló példa erre a sellak alapozó. Ezt az anyagot festett, világos színű bútorainkon tudjuk leghatékonyabban hasznosítani. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy a fehérre festett, fa berendezéseink egy idő után elsárgásodnak a kijövő gyanta miatt.

Csupán annyit kell tennie, hogy fogja a sellak alapozót, lekeni vele a bútort, ezután pedig újra átfesti az eredeti színével a bútort, és kész is! De ha a kanapénkra keresünk valamit, akkor egy textilborotvára is beruházhatunk.

Ezekkel a módszerekkel könnyen megemelhetjük ingóságaink élettartalmát. Viszont mit tehetünk abban az esetben, ha még ennél is jobban meg szeretnénk védeni vagyontárgyainkat?

Hiszen olyan kárhelyzet is adódhat, ami egy rajtunk teljesen kívülálló okból következett be, például az váratlan őszi viharok következtében. Ilyen esetekben jól jöhet egy vagyontárgyi biztosítás vagy egy kiterjesztett lakásbiztosítás.

Mit is fedez egy lakásbiztosítás?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy minden alap lakásbiztosítás gondoskodik az elemi károkról. Hogy mit is értünk elemi károk alatt? Minden tűz, robbanás, nagy sebességű szélvihar, földrengés, földcsuszamlás, felhőszakadás, árvíz, belvíz, jégverés okozta eset az elemi kár kategóriába sorolható.

 

 

Ha minden feltételt teljesítettünk, amit a szerződés előír, akkor a biztosítónak kötelező fizetnie. Ingatlan beázás esetén ilyen feltétel lehet, hogy az ablakok állapota kifogástalan legyen, de ez biztosításonként változó.

Egyes szerződések arra is kiterjednek, hogy az udvarunkban, vagy kertünkben okozott kárt is rendezi a biztosításunk, sőt. Ha kiterjesztjük a lakásbiztosítást vagyonvédelemre vonatkozó biztosítással, akkor a vagyontárgyainkban okozott kár után is térít.

Albérlőként is köthető biztosítás

Sokan hiszik azt, hogy lakásbiztosítást csak az ingatlan tulajdonosa köthet. Ám ez egyáltalán nem igaz. Hiszen a résztulajdonos, bérlő, vagy akár csak finanszírozó is köthet ilyen megállapodást.

Ám mielőtt elkezdenénk biztosítók után keresni, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a főbérlő már előzetesen biztosította-e a házat. Hiszen lehetséges, hogy a lakás biztosítása a mi értéktárgyaink védelmére is kiterjed.

Így nem szükséges nekünk is egy külön megállapodást kötnünk az ingóságainkra. Abban az esetben sem érdemes csüggedni, ha a biztosítás nem védi a mi értéktárgyainkat.

Ugyanis, ha már a főbérlő ingóságai biztosítva vannak a házban, akkor az esetleges bennük keletkezett kár esetén a főbérlő nem rajtunk fogja leverni a károk költségeit – ami más esetekben könnyen megtörténhet.

Nem biztos abban, hogy melyik ajánlat felel meg számára? Mi örömmel segítünk Önnek.

Ügyfélkapcsolatainkban kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a pontos, korrekt tájékoztatásnak, és a gyors ügyintézésnek. Meggyőződésünk, hogy a személyes jó kapcsolat ügyfél és üzletkötő között, meghatározó eleme a cégünk iránti bizalomnak.

 

Miért válasszon minket?

Mert…

  • Kiváló országos lefedettséggel rendelkezünk
  • Nem kell amiatt aggódnia, hogy üzletkötőinket évek múltán nem találja meg. Országosan több mint 30 irodában elérhető üzletkötőkkel, és közel 200 munkatárssal dolgozunk.
  • Kiterjedt partnerhálózatunk van
  • Nem kell tartania attól, hogy csak a számunkra előnyös megoldást ajánljuk. Szinte minden biztosítóval kapcsolatban állunk, és mindig több alternatívát is kínálunk, hogy a végső döntés az Ön kezében legyen.
  • Széles pénzügyi termékpalettát kínálunk
  • Nem kell félnie, hogy csak egy területet részesítünk előnyben. A biztosításon kívül lakástakarék, hitel, önkéntes és egészségpénztári termékeket is közvetítünk.
  • 20 éves szakmai múlttal rendelkezünk
  • Nem kell nyugtalankodnia, nem ma kezdtük a szakmát. Tapasztalt szakembereink hozzáértéssel és rutinos ügyintézéssel támogatják pénzügyeit.
  • Vállalatunk magyar tulajdonban van
  • Nem kell dilemmáznia a külföldi pénzintézetek érdekeltségei miatt. Cégünk 100%-ban magyar tulajdonú.

Felkeltettük az érdeklődését? Ide kattintva felveheti velünk a kapcsolatot!