Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Szolgáltatás
Blog > Egészségbiztosítás > Hogyan részesülhet gyereked a legjobb szakorvosi ellátásban?

Hogyan részesülhet gyereked a legjobb szakorvosi ellátásban?

Egészségbiztosítás 2020. 06. 15.

A gyerekek hajlamosak veszélybe sodorni magukat egy kis móka kedvéért. Ők még nem tudhatják azt, hogy egy ártatlannak tűnő fáramászás akár egy kartöréssel is végződhet. Viszont akkor, ha megtörténik a baj, nagy dilemma lehet, hogy most aztán hova tovább? Melyik orvos vagy rendelés a legjobb választás? Ebben a cikkben összehasonlítottuk neked a Magyarországon elérhető egészségügyi ellátásokat, hogy a legmegfelelőbb kezelést kapja a gyerkőc.

A társadalombiztosítás által fedezett kezelések
 
Vagy sztk, kinek hogy tetszik. Ez az ellátás előnyös lehet abban az esetben, ha nincs nagy keretünk pénzt kiadni orvosi kezelésre, illetve magánrendelésre, mivel a befizetett adónk fedezi az ellátást. Ha megfelelő orvost fogunk ki, akkor jobban megérheti az állami egészségügy mellett dönteni, mivel jó ellátást kaphatunk egy magánpraxis árának töredékéért.
 
Viszont az állami egészségügyben dolgozó orvosok általában nagyon le vannak terhelve. Ha nem sürgősségi esetről beszélünk, nem ritka jelenség, hogy csak hónapok múlva kapunk időpontot egy ilyen kivizsgálásra. Pedig egy jó fázisban lévő betegség állapota is jelentősen romolhat, mire eljutunk az orvoshoz. 
 
Emellett ha nem laksz Budapest, vagy a megyeszékhelyed közelében, simán megeshet, hogy órákat kell kocsikáznod, mire elviszed a gyereket a lakhelyedhez rendelt egészségügyi intézménybe. Aznapra teljesen kieshetsz a munkából, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogyaz általános orvoshiány miatt nem tudsz válogatni a szakorvosok közt, és a tetemes várólista miatt még az orvosnak sincs sok ideje kivizsgálni a gyermeked.
 
Ezzel szemben egy magán rendelés annyiban előnyösebb lehet számodra, hogy az esetek nagy részében hamarabb kaphatsz időpontot. Ráadásul ha vidéken laksz, sokszor kevesebb idő alatt juthatsz el a magán orvos rendelőjébe, mint az illetékes egészségügyi intézménybe.
 
Hova járnak a magyarok?
 
Ahogy beüti az ember a “magánorvos vagy sztk” szavakat a keresőbe, a Google sorra dobja ki az olyan fórumokat, ahol a válaszadók nagyrésze elégedetlen az társadalombiztosítás nyújtotta szolgáltatásokkal. Olyan véleményeket olvashatunk egymás alatt, mint az alapvető higiénia vagy a szakértelem hiánya, ami valljuk be: talán a két legfontosabb tényezője az orvosi ellátásnak.
 
Ha ilyen negatívak a vélemények az sztk-ról, felmerülhet a kérdés, hogy akkor mi a helyzet a magán rendelésekkel? Az igaz, hogy több jó tapasztalata van a magyaroknak a magán orvosokkal, viszont ez nem jelenti azt, hogy ezen a fronton minden tökéletes lenne. Az általános vélekedés szerint a kezelések indokolatlanul drágák, ennek ellenére néhol a szaktudás sem helytálló.
 
Épp ezért ha mérlegeljük melyik orvoshoz vigyük a gyereket, célszerű lehet utánanézni a szakorvos értékeléseinek az interneten. Ezt megtehetjük az erre a célra létrejött facebook csoportokban, orvos értékelőkő lapokon.
 
Hogyan érdemes orvost választanunk?
 
A volt páciensek véleménye mellett érdemes mérlegelnünk azt, hogy gyermekünk betegsége ne csak mellékesen szerepeljen 12.-ként az orvos repertoárjában, hanem válasszunk ki egy arra szakosodott specialistát.
 
 Ez azért fontos, mert árban nem mindig nagy a különbség egy “egyszerű” szakorvos és egy specializálódott szakorvos közt, viszont utóbbi sokkal széleskörűbb tudással, és tapasztalattal tud szolgálni a problémánkra nézve.
 
Sok ember csak azért dönt az állami szolgáltatások mellett, mert nem tudja megfizetni a magán rendelések díját, emellett juttatásként sem kap egészségbiztosítást. Ha te is ebben a helyzetben vagy, érdemes megfontolni az egészségbiztosítás megkötését, hiszen már egész alacsony ártól kezdve elérhetőek a piacon ilyen biztosítások. 
 
Ez a költségvállalás átvállalja a magán orvosi költségek nagy részét, esetenként az pedig a kezelés teljes díját. A mi repertoárunkban is van ilyen biztosítás, így  ki tudod választani a számodra legmegfelelőbbet!
 


Széchenyi 2020