Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Blog > Egészségbiztosítás > Biztosítási anatómia: a legdrágábban biztosított testrészek

Biztosítási anatómia: a legdrágábban biztosított testrészek

Egészségbiztosítás 2018. 01. 30.

Hallottunk már érdekes és vicces biztosítási történeteket. Előfordultak már világhírű biztosítási csalások, és olyan ügyek is, melyeken jóízűt kacagtunk. Az utóbbiból számos eset kötődik a sztárvilághoz, hiszen ez a szféra szinte vonzza a különösebbnél különösebb történeteket. Ezért most összeállítottunk egy biztosítási testtérképet, a legkomolyabb összegekért biztosított testrészekről.

Fej
Ha Julia Robertsre gondolunk, legtöbbünknek a színésznő gyönyörű mosolya jut eszébe. Nem véletlen, hiszen ez mára már a védjegyévé vált. Valószínűleg éppen ezért biztosította 30 millió dollárra.

Hozzá csatlakozott America Ferrarra, aki többek között az Így neveld a Sárkányodat szinkronszínésze, illetve az itthon Betty, a csúnyalány címen futó sorozat főszereplője. Ferrarra olyan értékesek a fogakkal rendelkezik, hogy egy fogászati termékeket gyártó cég 10 millió dolláros biztosítást kötött rájuk.

Miley Cyrus viszont igen érdekes testrészt választott, az énekes- színésznő ugyanis nyelvére kötött 1 millió dolláros biztosítást.

Nyak
Bruce Springsteen, amerikai énekes, zenész, gitáros mintegy 6 millió dolláros biztosítást kötött a hangszálaira. Nincs egyedül, annak idején ugyanis Marlene Dietrich is gondoskodott hangja biztonságáról egy 1 millió dolláros biztosítással.

Törzs
Tom Jones igen érdekes testrészt választott biztosítása tárgyául. A világhírű popénekes és színész ugyanis a mellszőrét biztosította, így amennyiben történik valami az ing alól kibukkanó szőrzettel, a biztosító 7 millió dollárt fizet az énekesnek.

A leggyakrabban biztosított testrészek között természetesen ott vannak a mellek is. Dolly Parton, a “Countryzene Királynője” 3,8 millió dollárra biztosította sajátjait. Rajta kívül Madonna (2 millió dollár) és Jennifer Love Hewitt (5 millió dollár) is biztosították az általuk legértékesebbnek vélt testrészüket.

Karok
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa bal kezének középső ujját 1,6 millió dollárra biztosította. Gitárosként ez egyáltalán nem meglepő döntés.

Fenék
Jennifer Lopez, amerikai énekes- és színésznő, táncos, divattervező és producer összesen 27 millió dollárra, megközelítőleg 6 milliárd forintra biztosította fenekét. Hozzá képest eltörpül Mariah Carrey 1 milliárd dolláros biztosítása.

Lábak
A lábak is nagy népszerűségnek örvenedenek, ha biztosításról van szó. David Beckham 70 millió dollárra biztosította sajátjait, a portugál futballcsillag, Cristiano Ronaldo azonban még őt is túlszárnyalta a maga 144 millió dolláros biztosítási összegével - és ez még csak a jobb lábára vonatkozik. Nem meglepő tehát, hogy Michael Flatley, ír sztepptáncos is biztosította a maga munkaeszközeit, igaz a futballistákhoz képest “szerény”, mintegy 47 millió dollárra.

A modellek és énekesnők körében is népszerűek a lábra kötött biztosítások. Heidi Klum, világhírű modell is a lábaiban látja a maga legnagyobb értékét. Külön érdekesség azonban, hogy a jobb lábát 1,2 millió dollárra, míg a balt csak 1 millió dollárra biztosította. Rihanna 2007-ben elképesztő, az említett testrészekre külön-külön 500 000 dollár értékű biztosítást kötött. Ehhez a csoporthoz csatlakozott Taylor Swift is a maga 26,5 millió fontos biztosításával.

És akik nem variáltak
Angelina Jolie az egész testére kötött biztosítást 1 milliárd dollár értékben, Daniel Craig teste pedig 9,5 millió dollárt ér. Utóbbinak azért kellett biztosítást kötnie saját testére, mert a James Bond film főszereplőjeként a veszélyesebb jelenetekben is maga akart szerepelni.

 

Ezek a biztosítási összegek és történetek természetesen csak a sztárvilágra jellemzőek, egy dologra azonban felhívják a figyelmünket. Azokra a tulajdonainkra, melyek hasznot termelnek nekünk, érdemes biztosítást kötnünk, hogy egy esetleges baleset kerüljünk kiszolgáltatott helyzetbe.