Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

Így értékesíthetsz hatékonyabban lakásbiztosítást

Kétség sem fér hozzá, hogy a jó kommunikációs készségek mellett egy biztosítási alkusznak meggyőzőnek is kell lennie.

Egy alkusznak nemcsak a nagyobb jutalék érdekében kell meggyőzni az ügyfelet egy bizonyos biztosítás megkötéséről, hanem azért is, mert a megfelelő konstrukció kiajánlásával rengeteg kellemetlenségtől, anyagi kártól és veszteségtől óvhatja meg.

Sajnos ez nem mindig olyan egyszerű, hiszen az emberek jó része még mindig bizalmatlanul áll hozzá a biztosítási szakértőkhöz.

Arról már korábban is írtunk, hogy milyen nehéz bizonyos biztosításokat megkötni – mint például a kockázati életbiztosítást.

De mi a helyzet mondjuk egy lakásbiztosítással?

Mivel az emberek sajnos gyakran az ingatlanukat és ingóságaikat jobban féltik, mint a saját egészségüket és életüket, a lakásbiztosítások megkötése eggyel kisebb falat.

Be is mutatjuk, hogyan érdemes hozzáállni a lakásbiztosítások értékesítéséhez!

Miért nyitottabbak az ügyfelek egy lakásbiztosítás megkötésére?

Egy saját ingatlan a legtöbb magyar család számára egy élet munkájának a gyümölcse, amelyet az ember értelemszerűen szeretne biztonságban tudni.

Míg egy kockázati életbiztosítás esetén sokan nem tudják elképzelni, hogy velük bármilyen szerencsétlenség is megeshet (ez a tipikus „velem ez úgysem történhet meg” hozzáállás), addig egy ingatlan esetében belátják, hogy reális egy beázás, betörés vagy viharkár esete.

Egy lakásbiztosítás kiajánlásakor érdemes emlékeztetni az ügyfelet, hogy a megkötése nem kötelező jellegű (az emberek hajlamosabbak valamit megvásárolni, ha az nem kötelező), és hogy a konstrukció személyre szabható, így teljes biztonságban érezhetik tulajdonaikat.

Arra is nyugodtan fel lehet hívni a figyelmüket, hogy itt nem a biztosítás ára a lényeges!

Egy alap lakásbiztosítás ára sokszor még a 30.000 forintot sem éri el éves szinten, és hát bárki beláthatja, hogy egy-egy káresemény bekövetkeztekor ennek az összegnek a többszörösét veszítheti el biztosítás nélkül.

Végezetül azt is jelezheted az ügyfélnek, hogy Te nem egyetlen biztosítót képviselsz, hanem őt, így csakis az ő érdekeit tartod szem előtt.

Minden részletre kiterjedő tájékoztatást adj!

Ha már sikerült felkeltened az ügyfél érdeklődését, és elnyerned a bizalmát, akkor minden egyes eshetőségről részletesen tájékoztasd!

Egy alkusznak, vagy akár egy biztosítási ügynöknek is éppen az a feladata, hogy az ügyfeleket megkímélje a fölösleges köröktől, a szerződések átbogarászásától, az ajánlatok összehasonlítgatásától, és a hosszadalmas ügyintézéstől.

Ezzel időt spórolsz meg nekik, és Te jelented majd a személyes kapcsolatot a biztosítóval.

Először is, járjátok körbe, hogy amennyiben társasházi ingatlanról van szó, az épület biztosítása mire terjed ki: csak a fő falakra, tetőre, a falban található vezetékekre, vagy az ügyfél lakására is?

Plusz pont, ha előre felkészülsz információval arról, hogy az ingatlan környékén milyen gyakori kockázatok léphetnek fel: rendszeresek a betörések, vagy viharok alatt kidőlt fák tesznek kárt az épületekben?

Tájékoztasd arról, hogy nemcsak akkor köthet lakásbiztosítást, ha ő maga az ingatlan tulajdonosa, hanem akár bérlőként is.

Végezetül pedig nézzétek meg, hogy milyen esetek fordulhatnak elő, amikor fedezné a kárt a biztosító, de az ügyfél nincs tisztában azzal, hogy kártérítést igényelhetne.

Ne felejtsd el a kiegészítő szolgáltatásokat sem!

Az utolsó gondolattal szemben a fordított esetet is alaposan vizsgáljátok meg: mikor NEM térít biztosító!

Egy körültekintő alkusz segítségével az ügyfelek rengeteg csalódást és költséget kerülhetnek el.

Megfelelően biztosítva van a lakás, vagy szükséges kiegészítő szolgáltatásokat is hozzáadni?

Ha az ügyfél kisállatokat tart az otthonában, rendelkezik kültéri bútorokkal, medencével, előtetővel, vagy bármilyen különleges üveg található az ingatlanban, esetleg egy elöregedett fa a kertben, akkor máris plusz kockázatok keletkeznek, amelyeket érdemes lehet bebiztosítani.

Ha az épület megújuló energiaforrásokat használ, és fel van szerelve nagy értéket képviselő hőszivattyú, vagy napelemek, fontos, hogy ezek is biztosítva legyenek.

De a lehetőségek itt még nem állnak meg, ha valaki nem csak az ingatlanban található értékekről szeretne gondoskodni.

Bizonyos lakásbiztosítások ugyanis még balesetbiztosítást is magukba foglalnak, mi több, életbiztosítás is köthető hozzájuk.

Éreztesd az ügyfelekkel, hogy a biztosítás megkötését követően is számíthatnak rád!

Sikerült összeállítani az ügyfél igényeire szabott konstrukciót, és már a szerződést is aláírtátok?

Ez eddig igazán remek, de a munkád itt még nem ér véget!

A szerződés aláírását követően se engedd el az ügyfeleid kezét!

Jó, ha érezteted velük, hogy rád mindig számíthatnak, és Te sem feledkeztél meg róluk.

Ez Neked mindössze egy telefonba vagy egy e-mailbe kerül, viszont az ügyfeleidben tovább erősítheted a bizalmat, aminek köszönhetően a jövőben is szívesebben veszik majd igénybe a szolgáltatásaidat.

Annál is inkább, mivel egy lakásbiztosítás is elavulhat egy idő után.

Egy lakáskorszerűsítés, új elektronikai eszközök, nyílászárócsere, vagy egy új kisállat máris növelik az ingatlan értékét, ami miatt célszerű lehet módosítani a lakásbiztosítást.

Érdemes tehát éves szinten egyeztetni erről az ügyfeleiddel, és ha szükséges, figyelmeztetni őket, hiszen lehet, hogy fogalmuk sincsen arról, hogy bővíteni szükséges a biztosításukat.

Ha ezt megteszed, az egy újabb jó pont az ügyfél szemében.

Elég elhivatottnak érzed magad ehhez a munkához?

Ha úgy érzed, szeretnél egy olyan folyamatosan fejlődő területen dolgozni, ahol emberek hétköznapjait teheted könnyebbé és biztonságosabbá, akkor tárt karokkal várunk Téged a Pannon-Safe biztosítási alkusz csapatába!

Amit tőled várunk az a tájékozottság, jó kommunikációs képességek, pénzügyi ismeretek, ügyfélközpontúság és a lelkiismeretes munkavégzés.

Amit pedig mi kínálunk Neked, az a teljesítményalapú bérezés, rugalmas munkaidő, önálló munkavégzés, folyamatos továbbképzések és modern technikai eszközök.

Ha mindez számodra jól hangzik, örömmel várjuk a jelentkezésed!

Szeretnék veletek dolgozni