Belépés

Regisztráció

Kérjük, adja meg szerződése megkötésekor rögzített email-címét. A regisztrációt csak az email-címhez tartozó, aktív szerződés esetén tudjuk engedélyezni.
Pannon Safe
Pannon Safe

Alkuszként dolgoznál? Akkor ezekre a képesítésekre lesz szükséged

Egyre több fiatal érdeklődik a biztosításközvetítés iránt, hiszen ez a munkakör nagyfokú szabadságot, teljesítmény alapú bérezést és rugalmas munkavégzést biztosít.

Alkuszként Te magad tűzheted ki a saját céljaidat, melyek elérésében senki sem fog meggátolni – csakis Te szabod meg a határaidat.

Fiatal, lelkiismeretes biztosítási szakértőkre pedig mindig van igény, így ha jól végzed a dolgod, a legnagyobb valószínűséggel sosem maradsz majd munka nélkül.

Ez azért elég jól hangzik, nem igaz?

Akkor most be is mutatjuk Neked, hogy milyen tulajdonságokkal és végzettséggel kell rendelkeznie a jövő biztosítási alkusz generációjának.

Te el tudod képzelni a jövődet biztosítási alkuszként?

Amellett, hogy az idődet Te magad oszthatod be, és a teljesítményednek megfelelő bérezést kaphatod, – a határ tehát gyakorlatilag a csillagos ég – a legmodernebb eszközöket is igénybe veheted a munkádhoz.

Ma már senki sem várja el tőled, hogy házról házra járva kutasd fel az új ügyfeleket; helyette korszerű technikai eszközökkel, okostelefonnal és különböző online alkalmazásokkal igyekszünk megkönnyíteni alkuszaink hétköznapjait.

Természetesen ezért cserében elvárjuk, hogy minden esetben az ügyfél érdekeit tartsd szem előtt, kövess bizonyos etikai szabályokat, és rendelkezz kiemelkedő kommunikációs képességekkel.

A sikeres alkusz ugyanis az ügyfele nyelvét beszéli.

Ő pedig a Te segítségeddel biztonságban érezheti magát, hozzátartozóit, ingatlanját és ingóságait, valamint a jövőjét.

Ha mindezek eddig szimpatikusnak tűnnek Neked, akkor olvass is tovább, hogy megtudhasd, milyen végzettség szükséges ehhez a munkához.

A munkavégzéshez szükséges előképzettségek és követelmények

Bár a hitel és pénzügyi közvetítéshez értelemszerűen pénzügyi felsőfokú végzettség szükséges, a biztosításközvetítő munkához bármilyen egyetemi diploma elfogadható.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy például egy pedagógus végzettségű fiatal egyből, bármilyen előzetes felkészülés nélkül bele is tud vágni az alkuszi munkába.

A felvételt követően ugyanis az új kollégának el kell végeznie nálunk egy felkészítő tanfolyamot, ahol megismerkedhet az irányelveinkkel.

De nem feltétlenül kell felsőfokú végzettséggel rendelkezned ahhoz, hogy elkezdhess alkuszként dolgozni!

Ha már rendelkezel államilag elismert, szakirányú független biztosításközvetítői oklevéllel (BOI), vagy pedig már elvégezted az MNB (Magyar Nemzeti Bank) által felügyelt hatósági képzést és vizsgát, akkor a kapuk nyitva állnak előtted.

Ahhoz, hogy ezekre a képzésekre jelentkezhess, mindössze sikeres érettségi vizsgát kell tenned, vagy érettségi hiányában igazoltan legalább négy éves biztosításszakmai tapasztalattal kell rendelkezned az elmúlt 6 évből.

Ebből is az látszik, hogy ez egy olyan terület, ahol elsősorban a gyakorlat a lényeg, nem pedig a papírok.

A hatósági képzés elvégzése és a vizsga letétele pedig csupán néhány napot vesz igénybe, így ha az elhatározás már megvan, akkor viszonylag rövid időn belül munkába is állhatsz biztosítási alkuszként.

Van itt még valami

Az előbb felsorolt előtanulmányok és képesítések mellett van még egy fontos kitétele annak, hogy elkezdhess a Pannon-Safe biztosítási szakembereként dolgozni.

Számlaképesnek kell lenned, azaz rendelkezned kell egyéni vállalkozói igazolvánnyal.

Ez azonban egy percig se tántorítson el Téged, ugyanis az ezzel kapcsolatos ügyintézés rövid időn belül, ügyfélkapu regisztrációval vagy e-személyivel már online is elvégezhető, vagy pedig személyesen a NAV bármelyik ügyfélszolgálatánál.

Milyen feladatokat kell ellátnod alkuszként?

Egy alkusz elsődleges feladata az ügyfelek igényeinek felmérése, és az igényeknek legjobban megfelelő biztosítási konstrukció kiajánlása, valamint a szakszerű tanácsadás.

Teljes mértékben képben kell tehát lennie a biztosítók ajánlataival és az ügyfél számára releváns kockázatokkal.

Nagy előnye az alkuszoknak a függő biztosítási ügynökökkel szemben, hogy nem csak egy biztosító termékeit kínálhatják fel, hanem lehetőségük van összehasonlítani több társaság konstrukcióit is.

Ennek köszönhetően igazán testreszabott ajánlatokat küldhetnek ki az ügyfélnek.

Nem kell tehát elköteleződnöd egyetlen biztosító mellett, és az ő érdekeiket képviselned, hiszen az elsődleges megbízód az ügyfeled.

A biztosítás megkötése után sem ér véget az alkusz munkája: az ügyfél képviselete, az esetleges változásokról, lejáró szerződésekről való tájékoztatása is a feladatai közé tartoznak.

A folyamatos tanulás elengedhetetlen a biztosítási szakmában

Mivel a biztosítók konstrukciói folyamatosan változnak, rendszeres oktatásban részesülnek a kollégáink.

Mint ahogyan egy gyógyszerésznek is évente továbbképzésekre kell járnia, hogy megismerhesse a piacon megjelenő újabb készítményeket és azok tulajdonságait, úgy az alkusznak is szükséges megismernie az újabb biztosítási ajánlatokat.

Sőt, a járványhelyzetnek köszönhetően több változás is történt a munkánkban: rengeteg minden automatizálódott, számos folyamat leegyszerűsödött.

Az új rendszerek kezelését természetesen részletesen bemutatjuk minden kollégánknak, és az online oktatási felületünknek köszönhetően a továbbképzések sem maradnak el a járvány miatt.

Erről egy korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz!

A lehetőséged a fejlődésre tehát minden helyzetben adott lesz.

Miért épp a Pannon-Safe-et válaszd?

Nálunk a magad ura lehetsz, megvalósíthatod céljaidat, és senki nem áll majd feletted, hogy folyamatosan ellenőrizze, hogy éppen mivel foglalkozol.

Az időbeosztásodat teljesen az aktuális élethelyzetednek megfelelően alakíthatod ki.

Mindezek mellett kiterjedt hálózatunknak köszönhetően remek kapcsolatokat alakíthatsz ki a legnagyobb biztosító társaságokkal.

Bár nagyon örülünk neki, ha vannak már pénzügyi ismereteid, egyéb felsőfokú képesítéssel is szívesen látunk Téged a csapatunkban.

Ha friss diplomásként nem tudod, hol helyezkedhetnél el, akkor a jó hírünk számodra az, hogy lelkes, fiatal biztosítási szakértőkre mindig szükség van.

Reméljük, hogy nálunk megtalálod álmaid munkahelyét.

Jelentkezz hát Te is a Pannon-Safe alkuszai közé, és élvezd ki az általunk kínált nagyfokú szabadságot, amire az egyetemről kikerülve a legtöbben vágynak!

Szeretnék veletek dolgozni